Full omgång i SHL och det vankas toppmöte när serieledarna Frölunda gästas av fjolårsfinalisterna Skellefteå. Ett Frölunda som hittills är obesegrat i serien efter fem omgångar och går för stunden som tåget. Mot ett Skellefteå som kommer med en förlust i bagaget efter en svag insats senast. Skärper sig Västerbottningarna till dagens match?

  • MatchFrölunda – Skellefteå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Skellefteå
  • Odds: 2,06 @ Nordicbet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 3/10, 16:00

Frölunda har inlett säsongen strålande och har fem segrar utav fem möjliga. I den förra omgången besegrades regerande mästarna Växjö med 5-3 på bortais. En seger som grundlades redan efter den första perioden då Frölunda var det klart bättre laget, vann skotten med 13-3 och perioden med 3-1.

Segrarna för Frölunda har kommit emot Rögle 2-1, Luleå 4-2, Malmö 5-4 efter straffar, Färjestad 4-3 efter förlängning och nu sist 5-3 över Växjö. Det har resulterat i tretton poäng av femton möjliga och en första plats i tabellen. Laget har samma poängskörd som tvåan Färjestad och leder tack vare en bättre målskillnad.

Hemma i Scandinavium har Frölunda hitintills spelat två matcher. I båda matcherna har laget avgått med seger. Laget har spelat ihop fem poäng och är SHL’s nionde bästa hemmalag med den poängskörden.
Den senaste hemmamatchen var mot Färjestad och där avgick Frölunda med en 4-3 seger efter övertid. Detta efter att ha tappat en 3-0 ledning som laget tog redan efter åtta minuter i inledningen av matchen.

frolunda_200V.S skelleftea_200

Skellefteå har visat sig mer mänskliga i grundserien än vad laget har varit under dom tidigare säsongerna. I förra omgången kom Örebro på besök i Skellefteå Kraft Arena. Det blev en match som Skellefteå inte riktigt hade väntat sig och spelade otroligt nonchalant, slarvigt och verkade allmänt ointresserade av matchen. Laget lyckades i och för sig hämta ikapp underläge 1-3 till 3-3 i slutminuterna av period två, men trots det ville Örebro mer och vann matchen med 4-3 efter ett tidigt mål i inledningen av den tredje perioden.

Skellefteå har spelat fem matcher och dessa har gått, vinst mot HV71 3-2, förlust mot Djurgården 1-2, seger över Luleå gånger två 4-1 och 3-2, för att nu senast förlora med 3-4 mot Örebro.
Det ger Skellefteå en poängskörd på nio poäng och laget landar på en femte plats med fyra poäng upp till serieledande Frölunda.

Två matcher har Skellefteå spelat på bortaplan. Det har resulterat i en seger och en förlust. Med tre poäng på två bortamatcher är Skellefteå seriens femte bästa bortalag.
I lagets senaste bortamatch vann Skellefteå mot Luleå med stabila 4-1.

Säsongens första möte.
Förra säsongen spelade lagen fem matcher mot varandra. Det spelades tre matcher i Scandinavium och två i Skellefteå Kraft Arena. Av dessa matcher vann Frölunda tre och Skellefteå två. Noterbart är att det blev bortasegrar i fyra av dom fem matcherna.

Kommer Frölunda’s första förlust i SHL idag?
Jag tycker det lutar åt det. Det på grund av att Frölunda åkte på säsongens första förlust när laget spelade Champions Hockey League tidigare i veckan och föll mot det tyska laget Ingolstadt. Matchen senast mot Växjö är inte så mycket att imponeras över trots att segern blev rättvis. Växjö är ett lag som inte har någon spelidé just nu och formen är inte den bästa. Medan Skellefteå åkte på stryk mot Örebro på hemmaplan. En förlust som tränarna inte tyckte om med tanke på hur laget betedde sig på plan och vi kan räkna med att Hans Wallson och Bert Robertsson har skällt ut sina grabbar ordentligt efter den insatsen. Skellefteå är ett starkt lag och laget är inte sämre än det lag som nådde final förra säsongen. Nu får laget en chans till en rejäl revansch efter insatsen senast genom att få åka till Scandinavium mot ett serieledande Frölunda som inte trivs alltför väl på hemmaplan mot Skellefteå. Hemvändaren J. Ericsson var oerhört besviken över insatsen senast och det kommer Frölunda få känna på. Idag kommer säsongens första förlust i SHL för Frölunda.
Mitt spel blir Skellefteå som segrare inklusive övertid och straffar till 2,06 hos Nordicbet.