Toppmöte i SHL när Frölunda tar emot Skellefteå på hemmaplan. Båda lagen kommer till spel med svidande förluster. Skellefteå har elva poäng elva poäng fler än Frölunda men laget dras med skador och avstängningar. Kan Frölunda utnyttja det och ta den första hemmasegern mellan lagen den här säsongen?

  • Match: Frölunda – Skellefteå
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Frölunda 
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 19/2, 19.00

Frölunda stod för en medioker insats senast mot Växjö. Laget föll fullt rättvist med 3-0 och bröt lagets svit på poäng i fyra matcher i rad. Laget har tagit tio poäng på sina fem senaste omgångar och är SHL’s fjärde formstarkaste lag.
Med en bra form sen Champions Hockey League finalen har Frölunda klättrat uppåt i tabellen. Laget befinner sig nu på en andra plats med åttiofem poäng efter fyrtioåtta spelade omgångar. Det är elva poäng upp till serieledande Skellefteå och bara ett ner till trean Växjö.

Hemma i Scandinavium har Frölunda gått som tåget. Laget har tagit poäng i tjugoen av sina tjugofem hemmamatcher. Imponerande! Det har blivit en statistik på sjutton segrar, varav fyra övertid/straffar och åtta förluster, varav fyra efter övertid/straffar.
Det gör att Frölunda har spelat till sig femtioen poäng på hemmaplan och är därmed seriens andra bästa hemmalag.
I sin senaste match besegrades Brynäs med 4-0 och det var den femte matchen på raken med poäng i för Frölunda på hemmaplan. Det var även lagets fjärde seger på sina fem senaste hemmamatcher.

Frölunda kommer till spel utan:
Anton Axelsson, Christian Bäckman och Magnus Kahnberg

frolunda_200V.S skelleftea_200

Skellefteå förlorade tungt i den förra omgången då Färjestad gästade laget. Det stod 0-3 på tavlan redan efter 6.40 och efter det hämtade sig aldrig Skellefteå och föll med 5-1.
Förlusten var  Skellefteås andra på lagets fem senaste matcher och laget har tagit sju poäng totalt och är seriens sjunde formstarkaste lag.
Men trots en relativ svag poängskörd för Skellefteå leder laget trots det tabellen. Skellefteå står på nittiosex poäng efter fyrtioåtta omgångar.

På bortaplan har Skellefteå varit bra den här säsongen. Laget har hittills spelat tjugotre bortamatcher och har en statistik på tolv segrar, varav en efter övertid/straffar och elva förluster, varav fyra efter övertid/straffar. Det ger en poängproduktion på trettionio poäng och gör Skellefteå till seriens bästa bortalag.
I den senaste bortamatchen föll laget mot Luleå med 5-4 och förlorade därmed sin andra raka bortamatch.

Skellefteå återfår Daniel Widing och Anton Lindholm men saknar fortsatt, Oskar Sundqvist, Martin Sevc, Martin Lundberg, Markus Svensson och Pontus Petterström.

Det tredje mötet i Scandinavium den här säsongen.
Dom två tidigare har resulterat i två segrar för Skellefteå. Först 3-2 efter straffar och i den senaste blev det seger 2-1.
Lagen har mött varandra totalt fyra gånger och det har slutat med två segrar vardera, samtliga matcher har vunnits av bortalaget.
Frölunda har nu tre raka förluster på hemmaplan mot Skellefteå och den senaste hemmavinsten mot Skellefteå kom den sjuttonde oktober 2013.

Skellefteå har möjligheten att nästan ro hem seriesegern.
Det skiljer elva poäng och vid seger för Skellefteå ikväll och samtidigt som Växjö tappar poäng har lagen minst fjorton poäng upp till förstaplatsen med bara sex omgångar kvar att spela om. Däremot tycker jag det mesta talar för Frölunda här.
1: Frölunda gjorde en plattmatch senast samtidigt som Skellefteå. Skillnaden är att Frölunda spelade på bortaplan medan Skellefteå spelade hemma. Sen saknar Skellefteå massor av viktiga spelare. Spelare som Sevc, Svensson, Lundberg med flera.
2: Frölunda är ett starkt hemmalag och har publiken i ryggen varje match. Laget är seriens andra bästa hemmalag och laget har bara tappat poäng i fyra av sina tjugofem hemmamatcher.
2: Lagen har två segrar vardera mot varandra den här säsongen men hade hockey varit rättvist hade Frölunda vunnit samtliga möten, då Frölunda har varit det bättre laget i samtliga matcher.
Frölunda är nu uppe i tre raka hemmaförluster mot Skellefteå och med relativt få skador jämfört med Skellefteå är lagen jämbördiga. Ett hemmalag som försöker ge sig själva chansen att vinna serien trots att det är en tuff uppgift är seger ikväll ett måste.
Mitt spel blir därmed Frölunda som segrare inklusive övertid och straffar till 1,80 hos Unibet.