En lördag med massvis av ishockey. Där det bland annat är full omgång i den svenska högstaligan SHL. I omgångens tidigaste matcher hittar vi toppmatchen mellan Frölunda – Skellefteå. Dessa två lag kommer med en imponerande form och starka resultat den senaste tiden.

  • Match: Frölunda – Skellefteå
  • Serie: SHL
  • Speltips: Money line Frölunda
  • Odds: 1,73 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 4/10, 16.00

Frölunda med en stark seger senast. Då mötte laget Luleå på bortaplan. En match som Frölunda började bäst och tog ledningen redan efter dryga två minuter och hade stora delar av den första perioden där laget bland annat vann skotten med 10-4 och kunde gå fram till en 2-0 ledning. Luleå reducerade tidigt i den andra perioden men Frölunda var det lag som hade mest chanser. Missade frilägen och andra farligheter. Luleå kunde kvittera lite turligt i början av den tredje perioden till 2-2 och matchen gick till straffar. Där kunde Andreas Johnson avgöra och fixa med sig bonuspoängen hem till Göteborg. Ur det stora hela så var Frölunda värda segern.

Efter kollapsen i Kinnarps Arena mot HV 71 (förlust 0-5) så har Frölunda tagit poäng i fyra raka matcher. Det har resulterat i totalt nio poäng på lagets fem senaste matcher.
Frölunda har spelat till sig fjorton poäng på dom sju inledande omgångarna och ligger på en tredje plats med endast två poäng bakom serieledarna och motståndet för dagen Skellefteå.

På hemmaplan så har Frölunda tagit full pott på sina tre matcher. Motståndet har inte varit av den grövsta kalibern men med segrar mot Brynäs 4-0, Djurgården 2-1 och senaste hemmamatchen mot Modo med 3-2. Laget är alltid starka i Scandinavium och med nio poäng och en imponerande målskillnad 9-3 på tre hemmamatcher så är Frölunda seriens fjärde bästa hemmalag.

Det börjar ljusna på skadefrånvaron. Fortsatt skadad är Magnus Kahnberg och Mats Rosseli Olsen. Men det ser ljusare ut för Oliver Bohm och Christian Bäckman som är åter i träning.

frölundaV.S Skellefteå

Skellefteå kommer med en knapp 2-1 seger senast mot Färjestad. En match där Färjestad nästan borde ha vunnit. Skellefteå började bäst med att göra 1-0 redan efter en minut i den första perioden. Men Färjestad kom tillbaka och tryckte ner Skellefteå hårt i egen zon och kunde kvittera. Den andra perioden hade Färjestad det mesta av spelet och laget hade bland annat en stolpträff och bortdömt mål och 1-1 stod sig inför den sista perioden. Där vaknade Skellefteå och kunde till slut göra 2-1 och kunde efter det styra bort Färjestad relativt enkelt och tre poäng blev ett faktum och laget klättrade därmed upp på först platsen i serien.

Skellefteå har en god form. På lagets fem senaste matcher så har det resulterat i fyra segrar och endast en förlust. Förlusten kom för två omgångar sedan nere i Kinnarps Arena mot HV 71 där laget föll med 4-3.
Skellefteå har spelat till sig sexton poäng efter sju spelade omgångar och toppar SHL med ett poäng före tvåan Luleå och två före trean Frölunda.

Bortaspelet har däremot inte riktigt kommit igång. Med förlust i förra bortamatchen mot HV 71 med 4-3. Skellefteå har endast mäktat med att ta fyra poäng på tre bortamatcher. En strafförlust mot Luleå 3-2 och den hittills enda segern kom mot ett lag helt under isen Leksand. Där vann Skellefteå med 2-0 men även där grundlades segern via motståndarnas ineffektivitet.
Skellefteå med fyra poäng på tre bortamatcher gör laget till seriens sjätte bästa bortalag.

Dubbla 1-6 segrar för Frölunda mot Skellefteå.
Förra säsongen möttes lagen fem gånger. Tre matcher i Skellefteå och två i Göteborg. Frölunda gick segrande ur tre av dessa fem möten och vann dom två sista mötena som båda spelades i Skellefteå med otroliga 6-1.
I Scandinavium vann Frölunda en match och förlorade en förra året mot Skellefteå. Ser vi på lagens fem senaste möten i Scandinavium har Frölunda tre segrar och Skellefteå två.

En tidig seriefinal mellan två lag som har sikte på guldet.
En tidig lördagsmatch där det kommer bli tröjhissning upp i taket. Detta då tröja nummer 14 kommer att pensioneras. Den tidigare Frölundalegendaren Patrik Carnbäcks gamla nummer.
Frölunda som möter ett lag med lika stark form som sig själva nästintill. Trots att Skellefteå har radat upp seger efter seger så ser jag att Frölunda går vinnande ur detta möte. Detta för att Frölunda hade en fin fjolårssäsong mot dom regerande svenska mästarna Skellefteå. Frölunda ser otroligt starka ut i år och kommer bli en seriös guldkandidat fram mot våren. Samtidigt som Skellefteå har bytt ut stora delar av truppen så har det ändå gått starkt för västerbottningarna. Men idag tar det slut.
Detta då Frölunda’s offensiva och aggressiva spel kommer göra det jobbigt för Skellefteå. Hemmastarka Frölunda kommer sätta tidigt press på Skellefteå och Skellefteå hade stora problem mot Färjestad i förra omgången och hade det inte varit för Färjestad’s ineffektivitet så hade Skellefteå förlorat matchen. Det scenariot har vi sett i ett antal matcher nu och det flytet närmar sig alltmer ett slut och mot ett Frölunda med god målform och starkhet på hemmaplan och ett sannolika rejält stöd på läktarna av hemmafansen kommer det att ge Skellefteå årets tredje förlust på bortais. Samt att Skellefteå är inte lika starka på resande fot som laget är på hemmaplan.

Frölunda som har två raka 6-1 segrar i ryggen på Skellefteå och chans på serieledning vid seger idag gör att jag väljer att spela Frölunda som segrare inklusive övertid och straffar till 1,73 hos Unibet.