Hockeyfredag med underhållning från Göteborg och Scandinavium. Där nuvarande serietvåan Frölunda tar emot åttonde placerade Örebro. Två lag som gjorde två fenomenala matcher i förra omgången och kommer till spel med god form.

  • Match: Frölunda . Örebro
  • Serie: SHL
  • Speltips: Örebro +1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ William Hill
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 24/10, 19:00

Frölunda kommer med en utklassningsseger i ryggen. Laget spöade senast Djurgården med hela 6-0 på bortaplan i en match där det inte var något snack om saken vart poängen skulle någonstans. Frölunda satte full fart direkt och det tog drygt fyra minuter innan 1-0 kom. Bara några minuter kom 2-0 och Djurgården hämtade sig aldrig. Djurgården testade med att byta målvakt och tog timeout men inget funkade utan laget såg helt paralyserat ut och åkte på säsongens största förlust.

Frölunda har tagit fjorton poäng av femton möjliga på lagets fem senaste matcher. Det gör laget till seriens andra formstarkaste lag. Noterbart är att Frölunda har en segersvit på fem raka matcher och laget har tagit poäng i TIO raka matcher.
Med den fina formen och poängskörd så har Frölunda spelat till sig tjugonio poäng på tretton omgångar och ligger på en andra plats. Med samma poäng som serieledarna HV71 men med en match mindre spelad.

Hemma i Scandinavium har Frölunda spelat bra. Med sex spelade hemmamatcher har Frölunda tagit poäng i samtliga matcher och har spelat till sig femton poäng. Vilket gör Frölunda till seriens fjärde bästa hemmalag. Med en statistik på fem segrar, varav en efter övertid, en förlust efter straffar och en målskillnad på 17-8.
Frölunda’s senaste hemmamatch var mot Luleå. Där såg laget ut att gå mot sin första förlust efter ordinarie tid på hemmaplan men med fyra sekunder kvar kom 1-1 och Frölunda avgjorde sedan i övertidsspelet.

Frölunda kommer med fullt manskap från förra matchen och saknar bara Magnus Kahnberg i truppen.

frölundaV.S orebro_200

Örebro vände sin förlusttrend på två raka efter att ha besegrat Luleå med 3-1 på bortaplan i förra omgången. En match där Luleå började bäst och det var mycket tack vare Örebro’s burväktare J. Hudacek att Örebro var kvar i matchen efter det tidiga 0-1 underläget. Men efter slarv av Luleå i slutet av den andra perioden kom 1-1 och Örebro hade mersmak inför den tredje perioden. 1:59 in i tredje perioden kom 2-1 målet för Örebro och kunde sedan avgöra i öppen kasse till 3-1. Sett överlag så var segern verkligen inte oförtjänt.

Örebro har tagit åtta poäng av femton möjliga på lagets fem senaste matcher. Det gör Örebro till seriens femte formstarkaste lag. Med totalt tjugo inspelade poäng efter tretton omgångar så hittar vi Örebro på en åttonde plats i tabellen. Med endast två poäng upp till seriefyran Luleå som även har en match mer spelad.

Bortaspelet har varit en positiv bit för Örebro hittills under säsongen. Med sex spelade bortamatcher och en statistik på tre segrar, tre förluster och en målskillnad på 12-14 och nio inspelade poäng så är Örebro SHL’s femte bästa bortalag.
Örebro har på lagets fem senaste bortamatcher två segrar och tre förluster. Noterbart är att en match av de tre förlustmatcherna har slutat med en uddamålsförlust.

Örebro saknar Thomas Enström.

Örebro tog poäng i fyra av fem möten förra säsongen mot Frölunda.
Under årets säsong har laget mött varandra en gång. Den matchen spelades i Berhn Arena med Örebro som hemmalag. Efter två mållösa perioden small det direkt i den tredje perioden. 0-1 blev snabbt 1-1 och det stod sig under ordinarie tid. Men Frölunda avgjorde direkt i övertidsspelet och vann med 2-1.
Sen Örebro tog steget upp till SHL har lagen mött varandra sex gånger. Det har resulterat i fyra segrar för Frölunda och två för Örebro. Noterbart är att tre av dessa sex matcher har slutat med ett oavgjort resultat. 
Lagen har spelat mot varandra tre gånger i Scandinavium. Gemensamt från dessa möten är att Örebro har tagit poäng i alla matcher. Frölunda har två segrar och Örebro en.

Formstarka Frölunda möter inte sitt favoritmotstånd.
Frölunda med en sagolik formtopp med poäng i tio raka matcher och kommer med fem raka segrar och med en storseger i ryggen från förra omgången mot Djurgården på bortaplan. Kommer ens Örebro ha en chans mot Frölunda? 
Ja det tror jag absolut. Detta för Örebro kommer med en otroligt fin skalp  i ryggen efter att ha besegrat Luleå på bortaplan med 3-1 och det var ingen seger att skämmas över. Målvakten Julius Hudacek gjorde en kanoninsats och tar han med det spelet ikväll mot sitt gamla lag är Örebro verkligen med i matchen. Örebro har inlett årets SHL med ett bra bortaspel, närmare för stunden seriens femte bästa bortalag.
Men en annan stor orsak är att Örebro verkligen har bjudit upp till kamp mot Frölunda. Framförallt på bortaplan. Med poäng i samtliga matcher laget spelat i Scandinavium och laget plockade poäng i årets första möte mellan lagen.

Ett Örebro med godkänd form och i stort sett skadefri trupp ska åka till Göteborg och möta Frölunda som ska landa efter utskåpningen mot Djurgården i förra omgången. Lyckas Frölunda ladda om och ta en storseger mot Örebro? Jag tror inte det. Frölunda kan mycket väl vinna men Örebro kommer sälja sig dyrt och ser framemot att sätta stopp för Frölunda’s vinst och poängsvit. Den matchen kommer komma förr eller senare. Kommer den mot Örebro får vi se men jag ser att Örebro kommer bjuda upp till kamp och säljer sig dyrt och spelar därav Örebro +1,5 mål till 2,00 hos William Hill.