Frölunda studsar tillbaka rätt in i SHL igen efter match i Champions Hockey League under veckan. Nu mot ett Modo som har vunnit dom fyra senaste matcherna i Scandinavium och har två raka segrar i ryggen. Ska sviten förlängas eller brytas?

  • Match: Frölunda – Modo
  • Spel: Modo över 1,5 mål 
  • Odds: 1,75 @ Betsafe
  • Insats: 5/5 units
  • Spelstopp: 26/9 19:00

Frölunda kommer till spel med en övertygande seger i Champions Hockey League i ryggen. Detta genom att besegra franska Briancon och tack vare segern så är Frölunda nästintill klart för avancemang i turneringen.
Frölunda spelar ju även i SHL som vi alla vet. I sin senaste match så mötte laget Djurgården på hemmaplan. En match som var Frölunda’s i dom två första perioderna och blev onödigt jämn än vad den borde ha blivit. Frölunda vann med 2-1 men borde ha avgjort långt innan tredje perioden om vi ser till spelet och målchanserna.

På seriens fyra förstamatcher i SHL så har det resulterat i tre segrar och en förlust för Frölunda. På dessa matcher så har göteborgarna inkasserat åtta poäng vilket placerar laget på en fjärde plats i tabellen.

Hemma i Scandinavium så är Frölunda likväl obesegrad i SHL som i Champions Hockey League. Med totalt fem matcher så har Frölunda tagit maximala femton poäng. Men med mest fokus på SHL så har laget spelat två matcher och har vunnit mot Djurgården 2-1 och Brynäs 4-0.
Det gör Frölunda till seriens fjärde bästa hemmalag med två segrar och en målskillnad på 6-1.
Frölunda kommer till spel med en del skador. Magnus Kahnberg, Mats Rosseli Olsen, Oliver Bohm och Christian Bäckman spelar definitivt inte mot Modo och det finns frågetecken kring Mattias Janmark och Mikael Wikstrand.

frölunda Modo

Modo Hockey som inledde säsongen på ett mindre bra sätt. Förlorade seriens två första matcher och bottentippade Modo hamnade där alla experter satt laget. Men sen kom segern. Ett effektivt Modo mot ett bedrövligt Färjestad så tog laget årets första seger. Matchen slutade hela 6-2 på bortaplan till Modo’s favör. Kommande match mot HV 71 följdes upp på med att vinna med 4-1 och laget har nu två raka segrar.

Det gör att Modo har på sina fyra spelade matcher tagit sex poäng och ligger på en sjunde plats i tabellen.

Bortaspelet var en av Modo’s styrkor förra året. Den här säsongen har Modo hittills spelat två bortamatcher. Det har resulterat i en förlust mot Skellefteå med 6-2 och en seger med samma siffror mot Färjestad. Med den statistiken så har Modo tagit tre poäng på bortaplan på två matcher och är seriens femte bästa bortalag med en målskillnad på 8-8.
Modo kommer komma till spel med exakt samma lag som i dom två senaste matcherna.

Samtliga möten förra säsongen vanns av bortalaget. 
Fem möten förra säsongen. Tre hemmamatcher för Modo och två för Frölunda. Den gemensamma nämnaren var att bortalaget vann samtliga matcher. Även att fyra av fem matcher slutade med en 1-2 seger för ena laget.
Men Frölunda trivs inte mot Modo på hemmaplan. Modo vann inte bara samtliga möten på bortaplan ifjol mot Frölunda utan har även gått segrande ur dom fyra senaste bortamatcherna i Göteborg. Inte nog med det så har Modo tagit poäng i fem raka bortamöten mot Frölunda. Vi får alltså gå tillbaka till den 20 september 2012 för att hitta en Frölunda seger mot Modo på hemmaplan. Den matchen slutade då 7-6 efter förlängning. Noterbart är att Modo har löst över 1,5 mål i dom fem senaste matcherna mot Frölunda om vi räknar med en match inklusive övertid och straffar.

Modo har löst över 1,5 mål i sex av sju matcher den här säsongen inkluderat försäsong.
Modo har vaknat efter den mindre smickrande inledning. Laget har två raka segrar i ryggen och kommer nu till en arena där laget har trivts otroligt bra dom senaste säsongerna. Med inte mindre än fyra raka segrar nere i Göteborg och laget har löst över 1,5 mål i fem raka bortamatcher mot Frölunda (Inkluderat övertid/straffläggning i en match). Samtidigt som Frölunda ska studsa tillbaka från Champions Hockey League som spelades i onsdags där laget trots svagt motstånd släppte in två mål och har kännbara avbräck i spelartruppen. Medan Modo har varit spellediga i en vecka och böra lysa av spellust. Så ser jag att Modo har goda möjligheter att störa ett skadedrabbat Frölunda i kvällens match.

Ett rejält favorittippat Frölunda mot ett bottentippat Modo som trivs i Göteborg ser jag att kvällens absolut bästa spel är Modo över 1,5 mål till generösa 1,75 hos Betsafe.