Kvartsfinal nummer fem och Luleå har tre matchbollar på Frölunda. Luleå’s hårda och tuffa spel har betalat sig väl och en storspelande Joel Lassinantti har storspelat. Nu kommer det riktiga provet för Luleå när Frölunda måste spela desperat och har inte råd att förlora matchen om laget inte vill ta sommarlov. Kan Frölunda tvinga fram en sjätte match i Luleå på söndag?

  • Match: Frölunda – Luleå
  • Liga: SHL
  • Speltips: Frölunda
  • Odds: 1,97 @ ComeOn
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 20/3, 18:30

frolunda_200V.S lulea_200

Fyra matcher spelade och Luleå har nu vunnit dom tre senaste. Varför har laget lyckats göra det då? En stor orsak är att Frölunda inte har fått in spelare på mål och Luleå’s målvakt Joel Lassinantti har storspelat. Sen har Luleå med sitt tuffa och hårda spel satt hög press på Frölunda som inte har kunnat svara på det spelet fullt ut.

Match ett vann Frölunda med 3-2 på hemmaplan. En match som gick programenligt för Frölunda och hade en 3-0 ledning innan ens halva matchen var spelad. Luleå kom ikapp till 3-2 men närmare än så kom aldrig norrbottningarna.

Match två uppe i Luleå resulterade än en gång med massor av utvisningar, grinigt spel och matchstraff. Luleå tog ledningen tidigt och den ledningen stod sig nästan två perioder. Men i slutet av den andra perioden kom 1-1 från Frölunda och det var lika igen. 2-1 kom från Luleå efter halva den tredje perioden i spel med en man mer på banan. Ett matchavgörande mål och Luleå jade kvitterat i matchserien.

Match tre i Scandinavium och i den här matchen tog Luleå ledningen, även den här gången i powerplay. En ledning som utökades till 2-0 under den andra perioden. Frölunda reducerade till 1-2 under slutperioden men istället för en kvittering kom istället 1-3 i öppet mål.

Match fyra och för tredje matchen i rad tog Luleå ledningen tidigt i matchen. Ledningen skulle inte stå sig perioden ut utan Frölunda satte 1-1. Den andra perioden präglades av utvisningar och Frölunda tog ledningen i spel fem mot fyra. Luleå var däremot inte långsamma på att vända tillbaka och innan period två var över hade Luleå en 3-2 ledning. En ledning som skulle stå sig matchen ut trots att Frölunda spelade powerplay i nästan dom tio första minuterna i slutperioden.

Det är mycket känslor mellan dessa lag. En grinig matchserie som präglats av många utvisningar och många matchstraff. Noterbart är att det lag som har gjort matchens första mål har vunnit matchen.

Fem möten under grundserien.
Lagen möttes även i CHL- finalen och där vann Luleå med 4-2. Under grundseriens möten vann Frölunda tre och Luleå två. Med slutspelets matcher inräknat är inbördesmöten fyra – sex.
I Scandinavium brukar inte Luleå ha mycket att hämta. Segern där senast var lagets första på fem försök.

Vinna eller försvinna Frölunda?
Jag tror att Luleå kommer skicka ut Frölunda ut ur slutspelet men inte i kvällens match. Det på grund av att Frölunda på hemmaplan inte är lätt. Frölunda har bara allt att vinna och laget måste in på kassen betydligt mer än vad laget har gjort tidigare. Med fri sikt kommer en storspelande Joel Lassinantti rädda i stort sett alla skott.
Ett kokande Scandinavium med ett hemmalag som inte har spelat semifinal sen säsongen 2008-2009. Publiken och fansen kräver att Frölunda ska vinna den här matchen och Frölunda-spelarna kommer ta sig i kragen och visa att Luleå inte ska lyckas vinna fyra raka.
Luleå har inte haft det enkelt i Scandinavium och har fyra förluster på lagets fem senaste besök. Med ett desperat Frölunda som måste vinna mot ett Luleå som kanske inte riktigt har nerverna för att kunna avgöra på bortaplan. Den största frågan är om J. Lassninantti kommer klara av att behålla sitt lugn efter all uppmärksamhet med Honken Trophy och allt annat under veckan.
Jag tror som sagt att Luleå slår ut Frölunda men inte att laget gör det med fyra raka segrar.
Frölunda vinner till 1,97 hos ComeOn.