Elitseriens första omgång bjuder på en hel del intressanta matcher. Jag ska inrikta mig på den som spelas nere i Scandinavium mellan två hårdsatsande lag, Frölunda och Linköping. Ska bli intressant och se de nya reglerna och ändringen i anfallszonen. Det kan omöjligt bli mindre mål än förra säsongen.

  • Match: Frölunda – Linköping
  • Speltips: Över 4.5
  • Odds: 1.75 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 13/9, 19.00

Den största anledningen till detta spel är självklart hur lagens matcher sett ut på försäsongen. Frölunda har gått över linan i 3 av 7 matcher, men då har de mött Färjestad (elitseriens tråkigaste lag?) två gånger, ett par Schweiziska utan större offensiv kvalité. Linköping däremot har gått över linan i alla sina 7 matcher och har dessutom varit över linan 5.5 i 6 av matcherna. Frölunda har tappat två av sina bäst producerande inför säsongen i Mika Pyorälä och Fredrik Pettersson, men dessa är ersatta av Dick Axelsson och Fabian Brunnström. Frölunda hade också förra säsongen ett av seriens stabilaste målvaktspar där framförallt Fredrik Andersen drog det största lasset. Iår har man ersatt honom med dansken Patrick Galbraith och Julius Hudacek. Hudacek är en helt okej målvakt, men det är inte i närheten av vad Andersen är. Frölunda har fördel av hemmaplan och bör därför kunna stänka in ett par på Linköping som inte hållit någon vidare defensiv klass på försäsongen. Linköping har även hunnit med att slå Malmö med 9-5.

Linköping har ett fint offensivt lag på papret med spelare som bland annat, Carl Söderberg, Pär Arlbrandt, Eric Himmelfarb,  Simon Hjalmarsson, Magnus Johansson och hemvändaren Mattias Weinhandl. De har producerat helt okej under försäsongen samtidigt som det mer eller mindre varit kaos bakåt. Engstrand i kassen kan blomma ut och bli en riktigt bra målvakt, men han behöver nog nåt år till på sig. Ersättaren (eller kanske tillochmed förstamålvakten) Andreas Andersson från HV gillar jag personligen inte och tror nog att han har sett sina bästa dagar. Hans stats på försäsongen imponerar dessutom inte heller.

Nya regler i elitserien är ju också att man får ”sparka” in pucken vilket alla målvakter tycker är idiotiskt. Denna regel kan bara gynna målproduktionen. De har också dragit tillbaka förlängda mållinjen med 70 centimeter vilket gör att anfallszonen blir lite större. Detta plus bra offensiver i respektive lag och målvakter av det lite sämre slaget gör att vi spelar över 4.5 mål till 1.75 hos Expekt.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden