För att fullborda omgång fyrtiotre i SHL skall Frölunda möta Karlskrona hemma i Scandinavium. Frölunda kommer till matchen som vinnare i Champions Hockey League och kommer lufta pokalen innan matchstart. Det kommer hurras och jublas men samtidigt blickas mot SM-guld. Nu möter laget ett Karlskrona som Frölunda har en målskillnad 16-5 mot under säsongen. Ny utskåpning att vänta?

  • MatchFrölunda – Karlskrona
  • Liga: SHL
  • Speltips: Frölunda -2 mål
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 17/2, 19,00

Frölunda vann Champions Hockey League genom att besegra finska topplaget Kärpät på bortaplan med 2-1 och kommer till spel med ett stärkt självförtroende och blicken starkt riktad mot att bärga nästa guld, det vill säga SM-guldet.
Titeln var något laget behövde och spelet innan finalen var inte speciellt bra. Tre raka nederlag i SHL och en tappad förstaplats i tabellen. Nu befinner sig Frölunda på en andra plats med åttiofem poäng efter fyrtiotvå omgångar. Upp till serieledande Skellefteå är avståndet åtta poäng. Frölunda’s fördel är att laget har en match mindre spelad än serieledarna.

Hemma i Scandinavium har Frölunda gått urstarkt under säsongens lopp. Tjugoen hemmamatcher har slutat med sjutton segrar för hemmalaget och laget har endast gått poänglösa i fyra hemmamatcher. Poängmässigt har det spelats ihop fyrtioåtta poäng och det gör Frölunda till seriens andra bästa hemmalag.
Formen på hemmaplan får trots allt ses som god med tre segrar på dom fem senaste hemmamatcherna.

Frölunda kommer till spel utan:
S. Abbott
M. Rosseli Olsen

frolunda_200 V.S karlskrona_khk

Karlskrona avslutade som laget har gjort till större delen innan uppehållet genom att återigen förlora. Laget föll mot Linköping på hemmaplan med 2-3 och inkasserade sin tredje raka förlust.
En förlust som innebar att steget upp till säker mark har växt och nu är Karlskrona nitton poäng bakom Malmö som är det närmsta lag på säker mark.
Karlskrona har annars under sina fyrtiotvå första matcher någonsin i SHL spelat ihop till ynka tjugosex poäng och har endast vunnit åtta av dessa matcher. Det är med andra ord inte oväntat att laget är tok sist.

Bortaspelet är verkligen inget som sätter skräck i motståndarna. Bara målskillnaden 46-78 talar sitt tydliga språk och sen att Karlskrona bara har lyckats vunnit en match under ordinarie tid och totalt tre på bortaplan under säsongen säger ytterligare att Karlskrona inte är rustade för SHL-spel än. Totalt har det blivit elva poäng på bortais och laget är seriens sämsta bortalag.
På dom fem senaste bortamatcherna har det blivit en seger och fyra förluster. Senaste bortamatchen blev det förlust mot Brynäs med 1-2.

Karlskrona har plockat in målvakten T. Sandberg för resten av säsongen och även lånat D. Gunnarsson från Färjestad för att stärka upp laget en aning.

16-5 i målskillnad.
Ja en sådan klasskillnad har det varit när lagen har mött varandra. Frölunda har vunnit samtliga tre bataljer och med minst två mål i samtliga matcher.

26.12.15 SHL Karlskrona Frölunda 3 : 6
24.10.15 SHL Frölunda Karlskrona 7 : 1
23.10.15 SHL Karlskrona Frölunda 1 : 3

Detta visar verkligen att det har varit matcher med toppen mot botten.

Omstart i SHL och vilka tar tillvara på situationen bäst?
Karlskrona har rustat upp laget en aning inför kommande kvalspel men inte är det mot Frölunda på bortaplan som spelet ska sätta sig i? Nej, det tror inte jag heller utan jag tror på ett rejält laddat hemmalag som kommer vinna komfortabelt mot jumbon.
Ett Frölunda som hade en tung period innan Champions Hockey League finalen. Där lyckades laget finna sitt spel och besegra starka Kärpät och bärga guldet. Ett guld som kommer hyllas innan matchen ikväll och bara genom ett fullt Scandinavium som jublar åt sina hjältar kommer stärka hemmaspelarna och motivationen kommer bara öka.
Frölunda är dessutom ett av seriens bästa hemmalag och har bara fyra förluster på tjugoen hemmamatcher och möter seriens sämsta bortalag.
Hemmalaget kommer även till spel med nästan fullt manskap och fokuset är att skapa förutsättningarna för att vinna SM-guld i vår och Karlskrona är bara ett hinder på vägen. Roger Rönnberg vet hur han ska få sina spelare att leverera och när Frölunda har tre raka förluster i SHL och med vetskapen över att Skellefteå förlorade igår finns fortfarande möjligheten att vinna grundserien och hemmaspelarna kommer gå för segern för att sätta press på västerbottningarna.
16-5 i målskillnad säger sitt tydliga språk och det är klasskillnad mellan dessa två lag.
Mitt spel blir Frölunda -2 mål till 1,72 hos Unibet. Det vill säga insatsen tillbaka vid enbart en tvåmålsseger.