0-2 uppförsbacke för Frölunda inför returen mot Ingolstadt. Ett Frölunda som imponerar match efter match i SHL och öser in mål. Det talar ju att Ingolstadt kommer få slita defensivt och får matchen en likadan inledning som i match ett blir det jobbigt. Blir det snabba mål även i den här matchen?

  • MatchFrölunda – Ingolstadt
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Över 1,5 mål i den första perioden
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 6/10, 19:00

Det såg så säkert ut för Frölunda när laget var nere i Tyskland och spelade match ett i sextondelen. En överlägsen skillnad mellan lagen och det tog inte ens två minuter innan Frölunda tog ledningen. Inte blev det sämre när det bara minuter senare kom 0-2 och det såg tämligen för bra ut för göteborgarna. Och för bra blev det. Ingolstadt reducerade och vände på matchen. Matchen slutade till slut 4-2 för hemmalaget och om den segern verkligen var rättvis går att diskutera. Men laget som gör flest mål vinner, så enkelt är det.

frolunda_200 V.S Ingolstadt

Efter sextondelsfinalen i Champions Hockey League har Frölunda gått som tåget i den Svenska Hockeyligan. Två raka segrar och offensiven levererar som aldrig förr. Först en 5-3 seger på bortaplan mot Växjö och nu senast en säker 6-2 seger över Skellefteå. Det leder till att Frölunda fortsätter toppa den Svenska Hockeyligan med sexton poäng av arton möjliga. Imponerande!
Inte nog med det så öser laget in mål. Hela tjugosex mål hittills på sex omgångar och offensiven är stekhet. Noterbart är att i Frölunda’s matcher har det fallit minst två mål i period ett i fem av dom sex spelade.

Ingolstadt som något överraskande och orättvist slog Frölunda i  det första mötet av sextondelen kommer till spel med en seger från den inhemska ligan. Det blev en 4-3 seger över Straubing Tigers. Det gör att laget lämnade bottenträsket för ett ögonblick och gick upp till en tionde plats av fjorton lag i tabellen.
Defensiven har inte imponerat och det har blivit tjugofem insläppta mål på dom åtta inledande omgångarna. Ett snitt på 3,12 mål. Noterbart är att Ingolstadt har släppt in minst ett mål i period ett i sex av dom åtta inledande omgångarna av seriespelet.

Kommer Frölunda sätta full fart direkt?
Så är planen från hemmalaget. Tittar vi på Frölunda’s hemsida är orden såhär ”Det är full fart framåt som gäller, men samtidigt måste vi hålla tätt bakåt. För att lyckas med det måste vi ha fart, mycket puck och ett bra passningsspel, säger Ohlsson.” Samtidigt så måste Frölunda sätta stopp för Ingolstadt’s målfarliga första kedja och power play. Frölunda kommer sätta full fart direkt och göra det mesta för att ta en snabb ledning. Det så pressen ökar på Ingolstadt. Blir det en snabb hemmaledning kan inte bortalaget spela på resultatet. Det kommer vara alldeles för riskabelt om laget vill nå avancemang. Speciellt när Frölunda’s offensiv är som den är och Ingolstadt’s försvarsspel är som den är. I match ett hade vi tre mål efter redan elva minuter. Nu tror jag det kan vara minst två mål efter period ett. Frölunda som har spelat sex matcher i den Svenska Hockeyligan och har brutit linan över 1,5 mål i den första perioden i fem av dessa matcher.
I en matchbild som väntas fartfylld, offensiv och öppen luktar det mål direkt.
Mitt spel blir därmed över 1,5 mål i period ett till 1,90 hos Betsafe.