Säsongens börjar äntligen dra igång lite smått på lite olika håll runtom i landet. Två storsatsande lag i Sverige är Frölunda och Färjestad som på lördagen spelar säsongens första träningsmatch mot varandra. Matchen spelas i Stenugnsund på netrual plan, men jag ser ändå ett lag med  en liten fördel och det är den vi får gå på idag.

  • TRÄNINGSMATCH
  • Frölunda – Färjestad
  • Speltips: Färjestad ML
  • Odds: 1.98 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 8/8, 16.00

frolunda_200Frölunda kom förra säsongen så långt som till semifinal där man dock åkte ut mot de regerande svenska mästarna från Växjö med 4-2 i matcher. Till den här säsongen siktar man såklart på att nå till en final och spela om ett eventuellt guld och med tanke på att man värvat in ganska vassa spelare så har man definitivt chansen på detta även fast jag tycker det finns ett par trupper som ser snäppet vassare ut. Dock har man också tappat viktiga kuggar som Bäckman, Wikstrand (till just Färjestad) och framförallt kanske Mathis Olimb som var en av seriens absolut bästa förra säsongen. Jämför man med förra säsongen så tycker jag det ser rätt lika ut, men man kanske har fått in lite mer tyngd i dagens trupp.

Spelare in:
Patrik Carlsson, Henrik Tömmernes, Sebastian Stålberg, Johan Gustafsson, Johan Sundström, Spencer abbot, Oliver Lauridsen

Spelare ut:
Magnus Kahnberg, Mathis Olimb, Christian Bäckman, Mikael Wikstrand, Erik Gustafsson, Linus Fernström, Anton Blidh

farjestad_200Färjestads säsong förra året var inte alls som man tänkt sig. Man hamnade tillslut på en sjundeplats i serien för att sedan åka ut med 2-1 i matcher mot tian Brynäs i play-in. Det var ett hårt bakslag för Karlstadslaget som alltid har som mål att ta sig till semifinal. Till den här säsongen har man verkligen inte legat på latsidan när det gäller omsättningen av spelare. Det har lämnat en massa killar och det har också kommit in en hel del nya i laget. Jag skulle nog säga att Färjestad är ett av lagen som står i finalen nästa säsong och det trots att jag vet att det finns vissa klubbar bland annat uppe i norr som satsat väldigt hårt för den här säsongen. Laget har stärkt upp målvaktssidan och fått in Haugen som en utmanare till redan en av seriens bästa målvakter Pogge. Backsidan ser brutalt bra ut där man nu också fått in ett par riktiga vapen i powerplay i form av Wikstrand och kanske framförallt Nygren om han får vara hel från skador. Jag tycker laget ser bättre ut än på många år och man har goda chanser till att hamna i toppen den här säsongen.

Spelare in:
Magnus Nygren, Robbie Earl, Lars Haugen, Johan Persson, Tomas Skogs, Mikael Wikstrand, Johan Ryno, Mikael Johansson, Sebastian Erixon, John Persson, Jonas Holös

Spelare ut:
Fredrik Pettersson Wentzel, Per Åslund, Anton Hedman, Shawn Lalonde, Joachim Rohdin, Joakim Hillding, Chritoffer Forsberg, Toni Rajala, Anton Grundel, Jesper Jensen

Nu till den anledningen till varför jag tror på Färjestad idag. På pappret är det två förmodade topplag som kommer mötas och det kommer säkerligen vara en match utan större skönspel, en hel del rivalitet och förmodligen även ett par misstag som de normalt sett inte ska göra. Anledningen till varför Färjestad kommer vinna imorgon är att de har varit på is i 14 extra dagar än vad Frölunda har. FBK gick på is den 20 juli medans Frölunda gick på nu i början av veckan den 3 augusti. Jag som spelar hockey vet att oavsett hur bra man tränat under en sommar så tar det alltid någon vecka innan man kommer in i hockeyflåset igen. Framförallt också innan man hittar hem i sin nya utrustning till hundra procent. Här har Färjestad en klar fördel som förhoppningsvis också visar sig på banan. Frölunda kör två gympass + ett ispass på fredagen och ispass + gympass innan matchen på lördag. Nog tror jag allt det kan sitta kvar lite i benen. Färjestad kör förmodligen också lika hård träning just nu, men att de varit 14 dagar extra på is bör också spegla resultatet idag.


Mitt spel denna lördag blir Färjestad att vinna matchen till oddset 1.98 hos Unibet. Det är inte många som erbjuder spel på matchen, men Unibet är högst i skrivande stund och Färjestad får sig en insats på 5 units på detta.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden