CHL-returen i semifinalerna skall spelas och en av matcherna spelas i Göteborg. Frölunda har en 5-0 ledning att gå på i returmötet mot Davos och trots att inga bortamål räknas är ändå uppförsbacken enorm för det schweiziska topplaget. Kan vi förvänta oss en ganska tafflig och tråkig match eller blir det raka motsatsen?

  • MatchFrölunda – Davos
  • Liga: CHL
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 2,02 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 19/1, 20,05

frolunda_200 V.S Davos

I semifinal ett blev matchbilden allt som det inte talade för. Dom pigga och offensivt inriktade Davos kom ut tama, oengagerade och allmänt nonchalanta. Det passade Frölunda utmärkt som utnyttjade spelstilen och tog en tidig ledning i den första perioden.
Trots en borta ledning kom aldrig det någon forcering från hemmalaget utan istället kunde Frölunda utöka ledningen till 2-0 i mellanakten.
Den tredje perioden hann knappt börja innan 3-0 för det svenska laget kom och spiken i kistan kom prick åtta minuter in i slutperioden då ställningen blev 0-4. Den riktiga ”dödsstöten” i den här semifinalen kom med femtiosex sekunder kvar av matchen när 5-0 sattes. Jag tror inte det är en enda spelare i något av lagen som har inställningen i att detta går att vända. Speciellt när returen för Davos spelas på bortaplan.

I Göteborg där Frölunda är oerhört starka. Laget har bara förlorat tre enda hemmamatcher under säsongens lopp, inkluderat CHL. Formen överlag är inte heller att klaga på med tre segrar på dom fem senaste matcherna.
På hemmaplan är formen riktigt imponerande. Nio segrar på dom elva senaste hemmamatcherna. Då inkluderas segrarna över Luleå och Litvinov i CHL-slutspelet.

Davos har det blytungt för tillfället. En rejäl uppförsbacke i CHL och spelet i den inhemska ligan är långt ifrån bra. Det blev i och för sig seger över Bern senast efter straffar, men dessförinnan hade laget tre raka nederlag och man har bara gjort tre mål på dom fyra senaste matcherna under ordinarie tid. Nu är Davos indragen i en rejäl placeringsdramatik. Med en tredje plats på samma poängskörd som tre andra lag. Fokus ligger framöver på att sluta på andra platsen i ligan.

Fokuset mellan lagen ligger på något annat än det här mötet?
Som vi redan vet är den här semifinalen avgjord. Att Davos ska vända 0-5 i Göteborg ska vara mer eller mindre underverk. Sverige’s bästa lag både tabellmässigt och dessutom seriens bästa hemmalag. Till det är Frölunda även det lag som släpper in ofantligt lite mål och defensiven med målvakten Lars Johansson i spetsen över svårmanövrerad.
Davos kommer till matchen med inställningen att bara spela av den. Helst av allt misstänker jag att klubben inte velat åkt till Sverige utan istället vara hemma och försöka komma igång med målfabrikationen och satsa på den inhemska ligan. Endast tre mål på dom fyra senaste matcher under ordinarie tid säger en del att något inte stämmer för stunden.
En match mellan två lag som har fokus på att bara spela av tillställningen och istället koncentrera sig på dom kommande grundserie matcherna.
Därav förväntar jag mig en avslagen och oengagerad match med spelare som kommer hålla igen för att inte bli skadade och att ge det där lilla extra kommer saknas hos många.
Mitt spel blir därmed under 5,0 mål till 2,02 hos Unibet.