Viktig match för bägge lagen, då det är jämnt i den nedre halvan av tabellen. Kraftigt historiskt övertag för ett av lagen, och traditionens makt inom idrotten är ofta starkare än man tror! Häng med.

Match: Frölunda – Brynäs
Tips: 1:a (-1,5)
Odds: 2,37 @ Betsafe
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2011-02-03 19:00

Motivering:

Något kortare motivering idag.

Frölunda behöver alla poäng man kan få nu, då man befinner sig på en tiondeplats i serietabellen. Dock är det extremt jämnt i den nedre halvan, och varje poäng räknas. Oddset innehåller ett stort värde, mycket tack vare dagsformen, då Brynäs vunnit två raka borta, samtidigt som Frölunda förlorat två raka hemma. Innan dessa två matcher var Frölunda bäst i formtabellen på hemmaplan, samtidigt som Brynäs hade ett antal raka förluster på bortaplan.

Historiskt sett har Brynäs svårt borta mot Frölunda, av de 18 senaste mötena i Scandinavium mellan lagen så har Frölunda vunnit 13 och 2 slutat oavgjorda. 10 av dessa matcher har Frölunda vunnit med minst två måls marginal. Inga skador eller förändringar i Frölunda inför dagens match, bortsett från långtidsskadade Andreas Karlsson. Brynäs har heller inga stora avbräck, bara Simon Bertilsson som är sjuk och därmed ersätts av Viktor Berglind.

Jag tror att Frölunda höjs efter det psykologiska övertag man faktiskt har i det här mötet. Man startar med ett bra lag och har, trots de två senaste matcherna, en stor hemmastyrka som man visade upp i december och januari. Jag tycker att det finns spelvärde i oddset ner till 2,20. Ska vi säga 4-2?

God spellycka,
/Blixt