Ny dag med matchen från SHL. Ikväll tar sig två lag med otroligt bra form emot varandra och ett av lagen toppar SHL’s formtabell. Båda lagen kommer med segrar i ryggen och hemmalaget Frölunda har fyra raka vinster medan bortalaget Brynäs har två raka men poäng i dom fem senaste matcherna. Målsnål och tät match att vänta?

  • Match: Frölunda – Brynäs
  • Serie: SHL
  • Speltips: Under 5,0 mål
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 27/11, 19:00

Hemmalaget Frölunda har hittat ett sätt att vinna matcher på. Nu senaste besegrades Växjö med 2-1 efter förlängning på bortaplan. Segern innebar lagets fjärde raka seger. Något problem som Frölunda däremot har haft är att laget har svårt att avgöra matcherna. Trots ett klart bättre spel än motståndarna lyckas ändå inte Frölunda ha med sig en större ledning inför slutperioden och det har kostat laget många trepoängare den här säsongen.

Med fyra segrar på lagets fem senaste matcher och totalt nio inspelade poäng är Frölunda seriens femte formstarkaste lag.
Med fyrtionio poäng efter tjugofyra spelade omgångar toppar Frölunda tabellen. Laget är nu två poäng före tvåan Skellefteå.
En stark orsak till lagets framgång är framförallt defensiven. Med endast fyrtioåtta mål insläppta är Frölunda det lag som har släppt in minst mål i hela serien. Laget snittar endast två insläppta mål per match.

Hemma i Scandinavium har Frölunda endast torskat en match efter ordinarie tid. Med nio segrar, varav fyra efter övertid/straffläggning, tre förluster, varav två efter övertid/straffläggning och en målskillnad på 35-25 snittar Frölunda sina hemmamatcher med fem mål per match och är seriens sjätte bästa hemmalag.
Frölunda vann lagets senaste hemmamatch mot Djurgården med 5-4 efter straffar. Segern var lagets fjärde raka hemmaseger och tre av dessa fem matcher har slutat med max fem mål eller färre.

Frölunda kommer till spel med en skadefri trupp förutom Linus Fernström men som tränar igen.

frolunda_200 V.S brynas_200

Brynäs har verkligen studsat tillbaka på rätt spår efter lagets formsvacka med massvis av förluster.Efter att förlustsviten bröts hemma mot Frölunda med 3-0 har laget nu poäng i fem raka matcher och har gått segrande ur fyra av dessa fem. Nu senaste besegrades Modo med 4-1 på hemmaplan. En match som B. Starkbaum räddade sitt Brynäs och lagets effektivitet.

Det leder till att Brynäs är seriens formstarkaste lag med fyra segrar på lagets fem senaste matcher och totalt tretton inspelade poäng.
Det gör att laget har börjat klättrat i tabellen igen och med sina trettiofyra poäng efter tjugofyra matcher ligger Brynäs på en åttonde plats. Med fyra poäng upp till sista direktplatsen till slutspelet och med åtta poäng ner till kvalstrecket.
Brynäs har framförallt tätat till defensiven och på sina fem senaste matcher har laget endast släppt in sex mål. Offensiven har däremot imponerat då det har blivit nitton mål framåt och tillsammans blir det ett snitt på fem mål per match.

Bortaplan har däremot inte varit någon succé för Gävlelaget. Med endast sju poäng på elva bortamatcher är Brynäs seriens näst sämsta bortalag och har endast två segrar på elva försök. En statistik på två segrar, nio förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 17-35. Det ger ett snitt på 4,72 mål per match.
Brynäs föll i sin senaste bortamatch mot Örebro med 2-1 efter straffar. Det var lagets femte raka förlust på bortaplan och i fyra av fem matcher har det blivit max fem mål inblandade.

Brynäs kommer till spel utan:
Sebastian Enterfeldt
Alexander Lindgren
Jörgen Sundqvist
Jesper Ollas

Lagens tredje möte för säsongen.
Den första matchen spelades i Göteborg och där vann hemmalaget med 4-0.
Den andra matchen spelades i Gävle och denna gång var det Brynäs tur att nolla motståndarna och vann med 3-0.
På lagens fem senaste möten har Frölunda tre segrar och Brynäs två. Noterbart är att fyra matcher har innehållit max fem mål.
Lagens fem senaste i Scandinavium har slutat med fyra segrar för Frölunda och en för Brynäs. Noterbart är att lagens sex senaste möten i Göteborg har innehållit max fem mål.

Det lutar åt en målsnål match?
Ja det tycker jag absolut. Trots att Brynäs tidigare under säsongen varit skakiga i defensiven har den skärps betydligt den senaste tiden och med bara sex insläppta mål på lagets fem senaste är en grym statistik.
Frölunda är det lag som släpper in minst antal mål i serien och har en otroligt skärpt defensiv med bra målvakter och försvarare. Frölunda snittar endast två insläppta mål per match och det är bra.
Brynäs spelade inte bra senast men vann ändå. Mycket tack vare målvakten B. Starkbaum som gjorde en fenomenal insats. Ska Brynäs ta med sig poäng kommer det verkligen behövas storspel från hans sida. Då laget har stora problem att göra mål på bortaplan och med endast sjutton gjorda mål på elva bortamatcher är det sämst i serien och ett snitt på endast 1,54 mål per match.
Lagen har mött varandra två gånger under säsongen och båda mötena har slutat under fem mål. Nu kommer två formstarka lag till spel där defensiven är stark. Samtidigt som när lagen möter varandra brukar det bli målsnålt. Framförallt i Göteborg där lagens sex senaste matcher har innehållit max fem mål.
Två lag som inte kommer vilja bjuda på några enkla mål och Brynäs kommer sannolikt inte vilja gå på Frölunda’s offensiva spelstil med mycket forechecking utan kommer försöka spela enkelt.
Mitt spel blir under 5,0 inklusive övertid och straffar till 1,90 hos bet365
Ska vi säga 3-1 åt något håll?