Omgång trettiofem skall spelas i SHL. Tabellettan Frölunda gästas av ett skadedrabbat Brynäs. Ett Brynäs som annars har vunnit båda mötena mot Frölunda den här säsongen. Frågan är däremot nu att om inte hemmalaget kommer få revansch då gästerna saknar flertalet spetsspelare ikväll?

  • MatchFrölunda – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Frölunda hcp -1,5 mål
  • Odds: 2,20 @ William Hill
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 21/1, 19,00

Frölunda spelade av semifinalen i CHL mot schweiziska Davos tidigare i veckan och avancerade till final efter 1-1 och totalt 6-1.
I lagets egna serie det vill säga SHL har man gått som tåget under hela säsongen. Seger över Rögle på hemmaplan med 6-2 i den förra omgången och laget behöll därmed första platsen i tabellen. Frölunda står på sjuttiosex inspelade poäng efter trettiofyra omgångar. Samma poängantal som tvåan Skellefteå, men Frölunda’s målskillnad 134-75 gör att laget fortsatt toppar tabellen. Notera att Frölunda nästan har gjort dubbelt så många mål som laget har släppt in.

På hemmaplan känns Frölunda omöjliga. Laget har spelat arton hemmamatcher och vunnit femton av dessa. Laget har dessutom tagit tolv trepoängare av dessa femton vinstmatcher och spelat ihop till fyrtiotvå poäng på hemmais. Det gör laget till seriens bästa hemmalag tillsammans med Skellefteå.
Frölunda har en målskillnad på 76-33 och laget har vunnit tio av arton hemmamatcher med minst två mål. 
Laget körde över Rögle i den förra hemmamatchen och vann med 6-2 och tog lagets tredje hemmaseger av dom fem senaste.

frolunda_200 V.S brynas_200

Brynäs har överraskat många under säsongen och en femte placering i tabellen med femtioåtta inspelade poäng efter trettiofyra omgångar var det inte många som trodde innan säsongen.
Laget förlorade förvisso i den förra omgången mot Örebro med 3-2. En match där Örebro gjorde två mål som inte skulle varit mål. Framförallt inte det sista 3-2 målet som var upp i skyddsnätet innan pucken damp ner på F. Sandström och in i mål. Annars är Brynäs form god med två segrar på lagets tre senaste matcher.

Bortaplan brukar inte vara lagets melodi och formen på resande fot är inte bra just nu. Förlusten mot Örebro var lagets tredje raka på bortaplan och den sjätte på dom sju senaste bortamatcherna. Trots det har Brynäs mäktat att spelat ihop tjugoen pinnar på bortaplan efter sjutton bortamatcher och är seriens sjunde bästa bortalag.
Målskillnaden stavas 45-54 och Brynäs har förlorat sex av sjutton bortamatcher med minst två mål.

Skadehelvete för Brynäs vill inte ta slut utan i veckan fick lagets poängkung och lagkapten knät uppskuret av en skridskoskena och blir borta runt åtta veckor. Personen jag talar om är förstås Anton Rödin. Borta sedan tidigae är S. Bertilsson, A. Salmela och M. Nörsterbö.

2-0 till Brynäs i inbördesmöten.
Brynäs är det enda lag som den här säsongen har besegrat Frölunda i lagens möten den här säsongen. Först blev det en 3-1 seger på hemmaplan för Brynäs. Den andra segern togs i Scandinavium då laget vann med 4-2.
Annars brukar det vara jämt om vilket lag som vinner. Frölunda har två segrar och Brynäs tre på lagens fem senaste möten.
Med Frölunda som hemmalag har hemmalaget tre segrar och två förluster på dom fem senaste mötena. Noterbart är att segrarna från Frölunda’s sida har alla slutat med minst fyra mål fler än Brynäs.

Tredje gången gillt för Frölunda?
Ja, så ska fallet verkligen vara. Brynäs är skadebenäget och kommer sakna sin bästa forward A. Rödin och sin bästa back A. Salmela till kvällens match. Lägg därtill att laget också har två andra backar på skadekontot. Det medan hemmalaget Frölunda är förskonat från skador. Frölunda är dessutom seriens bästa lag i både totalen, men även som hemmalag och har seriens bästa målvakt, Lars Johansson.
Frölunda på hemmaplan är inte speciellt roligt för motståndarna. I tio av arton hemmamatcher har gästerna fått åkt hem med en förlust på minst två mål.
Frölunda trivs oftast på hemmaplan mot Brynäs och hade tre raka segrar på hemmais innan Brynäs vann tidigare i höstas. Segersiffrorna har varit stora eller vad sägs om två 4-0 segrar och en 6-1 vinst.
Att Brynäs ska ha något att hämta i Scandinavium ikväll finns det inget som talar för. Ett starkt skridskoåkande hemmalag som jagar seriesegern och har en god form mot ett bortalag som har en iskall borta form med endast en seger på dom sju senaste bortamatcherna.
Jag tror att det kan bli lite av en överkörning ikväll och spelar Frölunda hcp -1,5 mål till 2,20 hos William Hill.