I grupp K är avancemang platserna redan klara. För Fribourg’s del är Champions Hockey över då laget endast har spelat till ett poäng efter tre matcher och har ointagliga fyra upp till motståndarna Luleå. Något som inte imponerat är försvarsspelet för schweizarna. Är det något Luleå kan utnyttja som spelar för gruppsegern?

  • MatchFribourg – Luleå
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2.15 @ Betsafe
  • Insats 2.5/5 units
  • Spelstopp: 4/9, 19:45
1. Lukko 3 1 1 1 0 11:9 6
2. Luleå 2 1 1 0 0 8:5 5
3. Fribourg 3 0 0 1 2 7:12 1

Som vi kan se så har inte Fribourg rosat marknaden i grupp K med motståndet Luleå och Lukko.
Gruppspelet började mot Lukko och det började ju så strålande. Hemmalaget Fribourg hade en 2-0 ledning efter redan efter 1.51 i den första perioden. Trots det tappades ledningen och Fribourg föll till slut med 4-3 efter straffar.
Därefter vände lagen till Finland för ett returmöte. Även där lyckades Fribourg med bedriften att ta ledningen och sedan tappa ledningen och förlora matchen. Denna gång med 4-2.
Match nummer tre i gruppspelet blev mot svenska Luleå. I den matchen var det Luleå som stod för spelet och tog även rättvist ledningen. Luleå vann matchen med klara 4-2.

Det vi tar med från Fribourg’s tre första matcher av fyra är att försvarsspelet inte har varit alltför stabilt och laget har släppt in fyra mål i samtliga matcher. Även i poängprotokollet har Fribourg inte rosat marknaden och med endast ett poäng är chans för avancemang bortblåst och laget kommer bli sist i gruppen.

Fribourg V.S lulea_200

Luleå som har satsat rejält inför säsongen och är regerande Champions Hockey League vinnare och har därmed en titel att försvara.
Laget har inlett det på ett bra sätt då det blev seger mot Lukko med 4-3 på hemmaplan efter straffar. En match som Luleå tog ledningen tre gånger i. 1-0, 2-1 och 3-2 men lyckades trots det inte vinna innan under ordinarie tid.
Luleå tog i gruppspelsmatch nummer två emot Fribourg på hemmaplan. En match som Luleå kontrollerade rätt igenom och vann med säkra 4-2.

Fem poäng efter två gruppspelsmatcher och ett klarat avancemang. Det är Luleå’s facit och med två matcher kvar har Luleå chansen att även bli gruppetta. Något som varit positivt för Luleå’s del är att målskyttet har kommit igång. Lagets producerande spelare har levererat och spelet i special terms ser bra ut trots att det är tidigt på säsongen.

Har Fribourg någon motivation för att gå för segern i kvällens match?
Luleå måste i alla fall ta minst två poäng ikväll för att det ska räcka med ett poäng i sista gruppspelsmatchen mot Lukko, som spelas på bortaplan. Vad som även talar för att det kommer bli målrikt är lagens spel som har visats upp under Champions Hockey League. Fribourg har haft ett bedrövligt försvarsspel men har haft en okey offensiv med sju gjorda mål på tre matcher. Luleå har visat upp en stark offensiv med åtta mål på två spelade matcher och försvarsspelet sitter inte fullt ut.
Schweiziska lag spelar fartfyllt och i ett högt tempo. Ett spel som passar Luleå som åker mycket skridskor, vill ha en hög forechecking och spela offensivt.
Fribourg gör sitt sista framträdande av Champions Hockey League 2015 och det på hemmaplan. Laget kommer vilja visa sina fans att man kan bättre och bjuder upp till kamp. Med tanke på Luleå’s läge inför matchen och den offensiv laget besitter lär det bli en match med högt tempo, målchanser och förhoppningsvis en massa mål.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 2,15 hos Betsafe.