Hemmalaget ser starka ut för tillfället medan bortalaget snittar nästan 3 insläppta mål per match. Vi kliver in!


Freiburg – Mönchengladbach
Mitt tips: 1
Odds: 1.93 @ SBOBET
Insats: 7/10
Spelstopp: 15.30

Freiburg ser starka ut för tillfället och det är främst på hemmaplan som laget tar sina poäng. Man har vunnit 4 av de 5 senaste matcherna man spelat på sin hemmaplan. Enda poängtappet kom mot urstarka Dortmund där man förlorade med uddamålet (1-2).  Nu väntar ett av seriens sämsta lag och då ska segerchansen vara mycket bra för ett hemmastarkt Freiburg.

Mönchengladbach är uppe i tre raka förluster nu och det krävs en rejäl uppryckning för att ha en chans till poäng i den här matchen. Man har 2-1-4 som resultatrad på bortaplan och det får väl ses som ”okej” för ett bottenlag. Men faktum är laget verkar ha stora bekymmer när man hamnar i tidigt underläge. Det finns ingen disciplin i laget där alla spelare drar åt samma håll vid underläge i matcherna. Om man ser till de 4 matcherna laget har förlorat så är förlustsiffrorna; 7-0, 3-0, 4-1 och 3-2 i en match där man reducerade via en kontring på tilläggstid. Som ni ser så faller laget ihop och det mesta talar för att Freiburg kommer föra spelet i den här matchen och så småningom vinna komfortabelt!

Freiburg spelar ofta disciplinerat och det finns en tanke bakom allt man gör. Det är sällan lagets försvar går bort sig och så länge man har en stekhet målskytt i Cissé som gör mål i nästan varje match så bör man vinna en match som denna. Motståndet är inte märkvärdigt och jag tror utan tvekan Cissé gör minst ett mål här och ordnar segern!

Mönchengladbachs största bekymmer är utan tvekan defensiven då man släppt in överlägset flest mål i ligan. På lagets 15 matcher den här säsongen har laget släppt in 42 mål vilket ger ett snitt på nästa 3 insläppta mål per match. Riktigt uselt! Det blir inte bättre av att laget dras med skador/avstängningar på flera av lagets bästa spelare. Man saknar fortsatt en av lagets bästa backar i Dante då han är skadad. Nu har man även duktige anfallaren Raul Bobadilla och lagets bäste spelare Marco Reus avstängda. Det är givetvis två blytunga avstängningar offensivt för ett lag som inte har en stor trupp.

/ Mangan