Det spelas tre fredagsmatcher denna vecka i Bundesliga 2. Vi ska fokusera på matchen mellan topplaget Freiburg och bottenlaget Duisburg, gästerna Duisburg har stigande form och är i stort behov av poäng. 

  • Match: Freiburg – Duisburg
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,75 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:30

Freiburg leder Bundesliga 2 just nu med en poäng före tvåan RB Leipzig. Man är obesegrade i nio raka matcher, men jag tycker dock att dem inte har presterat på topp på slutet. I senaste matchen kvitterade man på stopptid mot Braunschweig (2-2), en match där man borde ha förlorat. Men man hittar sätt att ta poäng oftast, man har bara förlorat fem matcher totalt och det är mycket på grund av deras fina offensiv. Man har gjort sextiosju mål på trettio matcher hittills, Petersen och Grifo är de största stjärnorna i laget som oftast producerar målchanserna. Defensiven tycker jag inte är något speciellt i sig, dem kan emellanåt agera väldigt slarvigt i försvaret sedan försöker man hålla bollen inom laget och slår en hel del riskfulla passningar t.ex. i den senaste matchen bjöd Braunschweig på ett friläge på grund av det. Man har ytterbacken Hedenstad på skadelistan och därmed är han otillgänglig till kvällens match.

freiburg_200x200duisburg_200x200

Duisburg ligger sist i Bundesliga 2 och behöver alla poäng dem kan få här i slutet av säsongen. Formen är stigande och man har faktiskt tagit tio poäng på sina fem senaste matcher. Har även två raka vinster här på slutet mot 1860 München (2-1) och mot topplaget Nürnberg (2-1). På resande fot har man faktiskt inte förlorat på fem raka matcher och gjort mål i fyra av dem fem, borde även ha gjort mål mot Paderborn (0-0) för man hade ett par farliga målchanser. Det verkar som att Duisburg vägrar ge upp hoppet om fortsatt spel i Bundesliga 2 till nästa säsong, man är det formstarkaste laget av de fem som är indragna i bottenstriden och vid en vinst här kan man även ta sig upp till säker mark.


Freiburg är utan tvekan det bättre laget och kommer föra den här matchen. Men det finns brister i deras defensiv, nu möter man även ett Duisburg som kommer göra allt för att ta poäng och jag tror absolut att man gör minst ett mål mot ett nonchalant Freiburg försvar. Jag testar en insats runt medel på att båda lagen gör mål.