En liten formtopp har man kanske hittat nu, full pott i förrgår, full pott igår (i natt) och en del pengar har inkasserats då alla spel omfattat maxinsatser. Jag kan bara säga grattis till er som ryggat mina speltips. I natt var det Washington som fixade det genom att bortaslå Tampa Bay med 4-2, och därmed satt både min raka tvåa tillsammans med mitt spel på över 5,5 mål i matchen (6 mål blev det!).

Idag siktar vi på ett föga imponerande utbud, precis som fredagar brukar inneha. Dock finns det en del ljusglimtar denna långfredag, dessa i form av allsvensk fotboll, svensk innebandy för damer och herrar, finsk finalhockey och ett par toppmatcher i engelska ”The Championsship”. Jag har synat läget och här kommer mina tips;

Örebro – IF Elfsborg
Mitt Tips: 2:a
Insats: 3/10

Motivering
Två konstgräslag som i premiären floppade något. Örebro mötte Djurgården på bortaplan och såg ut att få 0-0 med sig i bagaget, ett klart godkänt resultat, men domaren ville annat. I slutskedet av matchen blåste han en tveksam straff i DIF-favör, Sjölund prickade in den och Örebro fick åka hem tomhänta…

Elfsborg var favoriter hemma mot Hammarby i premiären. Det såg bra ut, men 1-1 slutade matchen och det snöpligt. 60-40 i bollinnehav, 13-1 i skott på mål, 2-0 i straffar (en missad). Ja, det var bara 2:an som saknades där. Idag är man revanschsugna, och chansen tar man.

Hemmalaget
Örebro kan bli en av årets positiva överraskningar i Allsvenskan. Med en av seriens vassaste strikers och ett mycket intressant lag så har man kapacitet. Dessutom med en svårspelad konstgräsplan som få lag bemästrar så har man även ett litet ess i bakfickan. Hemma är man erkänt starka, och med ett hemmastöd som lyfter fram sitt lag kommer man minsann plocka pinnar. Ikväll kan det dock bli svårt…

Bortalaget
Elfsborg hade allt senast hemma mot Hammarby, utom effektivitet i avsluten. Idag är det andra bullar. Örebro är hemmastarka på sitt konstgräs och… Vänta lite! Elfsborg spelar även de på konstgräs hemma i Borås, alltså försvinner Örebro’s största trumfkort!

Med en trupp bestående av ett mäktigt mittfält där Anders Svensson, Stefan Ishizaki, Denni Avdic och Emir Bajrami dikterar och kan lägga smörpassningar till en renodlad målskytt i form av James Keene så har man en grym offensiv. Även defensiven såg bra ut senast, målet man släppte hade man inte räddat en gång av hundra, så är det.

Statistik
En omgång spelad, inget av lagen har något smickrande facit än så länge… Oavgjort 1-1 för Elfsborg i premiären, torsk med 0-1 för Örebro. Inget som är värt att ta med i bedömning i denna match.

Sammanfattning
Elfsborg är favorittippade i år, och har säkert en enorm revanschlusta efter den snöpliga inledningen hemma. Örebro är bra hemma, konstgräs och allt, problemet är bara att Elfsborg har vanan inne för det underlaget, och därmed försvinner trumfkortet, lagets främsta del i hemmastyrkan. Oddset är fint på tvåan med tanke på förutsättningarna, jag testar den!


Balrog – Warberg
Mitt Tips: Över 9,5 mål – 2:a
Insats: 3/10 – 4/10

Motivering
Här har vi de regerande svenska mästarna som hittills haft det allt annat än lätt i årets slutspel. Falun ställde till med problem, och nu har Balrog imponerat de två senaste matcherna. Första mötet lagen emellan spelades Balrog ut totalt nere i Varberg. Andra mötet var jämnare, och där vann Balrog i förlängning med 6-5. Senast blev det återigen jämnt. 4-1 till Warberg i första, efter andra stod det förvånansvärda 6-5 till Balrog(!), som dock Warberg vände till 9-6. Idag stundar match nr 4, och om Warberg vinner står man i final igen…

Hemmalaget
Man har hittills ställt till det i perioder för Warberg, och det har man gjort bra. Snabbt passningsspel och distinkta skott har rasslat näten bakom Warbergs landslagsmålvakt. Nyckelspelare som Mikael Karlsson och David Blomberg har klivit fram för sitt lag och gjort vad de ska och lite till! På hemmaplan är man starka, och man kan mycket väl stänka in ett par bollar här.

Bortalaget
Warberg har inte haft det lätt hittills, men klass och rutin har spelat in och då är man seriens bästa lag. Magnus Svensson, lagets superstar, har varit halvkrasslig hittills men ändå lett sitt lag till seger. Nilsson och Emanuelsson har klivit fram bakom honom och hotat med nätrassel en mängd gånger. Vid vinst idag går man vidare till SM-final, och dit vill man redan ikväll! Borta är man inte lika vassa, men med lite markering på nyckelspelare och snabba omställningar kan man mycket väl avgöra tidigt.

Sammanfattning
Käppakrig är egentligen inte min grej, men här ser jag ett fint drag på Warberg samt över 9,5 mål. Första matchen slutade med 8-1 (9 mål), andra slutade 5-5 (tio mål) och den senaste med 9-6 (15 mål). Det har alltså blivit något av en trend att göra många mål lagen emellan. Warberg är starka, och jag testar en peng på tvåan där. Delar en hög insats på dessa spel…

God spellycka,
/Blixt