Vi är framme vid åttondelsfinal av U20-VM där värdnationen Turkiet ställs mot ett stjärnspäckat Frankrike. Ena laget har mycket kvar att ge och jag tror det kan komma fram nu när det är vinna eller försvinna.

  • Match: Frankrike – Turkiet
  • Spel: Frankrike
  • Odds: 2,23 @ pinnacle
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Frankrike var rejält upphaussade inför den här turneringen och många såg laget som första utmanare till favoriten Spanien. Man har otroligt bra spelare i truppen där jag tycker att man främst ska nämna Kondogbia (Sevilla) och Pogba (Juventus). Detta är två spelare som ska dominera på den här nivån men det har man inte riktigt levt upp till. Man ställdes mot Spanien i sista gruppspelsmatchen och trots förlustsiffror med ”bara” 2-1 så var man aldrig riktigt nära att rubba spanjorerna där. Men nu är det vinna eller försvinna och då tror jag att stjärnorna i det här laget kommer kliva fram och visa att man blir att räkna med längre fram i turneringen. Man får dessutom tillbaka Pogba här som var avstängd mot Spanien.

Saknas i Frankrike gör endast avstängda mittbacken Umtiti.

juventuspogba

Turkiet är alltså värdnation och man tog sig vidare till åttondelsfinal genom en andraplats i en grupp som bestod av El Salvador, Australien och Colombia. Man har inte haft samma tuffa motstånd som fransmännen i gruppspelet alltså och det tycker jag talar för Frankrike i den här matchen. Jag har inte sett särskilt mycket av turkarna men jag kikade sporadiskt när man spelade mot Colombia, en match som man förlorade med siffrorna 1-0. Jag tycker nog att Colombia borde satt ett par till bollar i den matchen och Turkiet imponerade iallafall inte på mig där. Laget har ingen direkt stjärna i laget men ska man nämna någon så får det bli Kerim Frei som spelar i Fulham till vardags.

Turkiet får klara sig utan anfallaren Ibrahim Yilmaz som är avstängd här.


Det är dags att fransmännen inser allvaret nu och jag tror det kan passa ganska bra att möta värdnationen här då man bollar över lite av pressen på turkarna. Det finns så otroligt bra lirare i det här franska laget och kommer man bara upp i lite högre nivå så tror jag att man avancerar vidare i turneringen.  Oddset 2,23 tycker jag är väldigt bra på Frankrike och det får sig en medelinsats.

/e@sy