Ett pressat Spanien har rest till Frankrike där det ikväll är seriefinal i grupp I. Spanien som bara fick 1-1 mot Finland senast behöver en seger här för att ta sig förbi Frankrike som toppar tabellen, något som öppnar upp för det här spelet.

  • Match: Frankrike – Spanien
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Frankrike har gjort det riktigt bra i det här VM-kvalet och toppar alltså grupp I med 10 inspelade poäng. Men tog en planenlig seger mot Georgien förra veckan med 3-1 och innan uppehållet i VM-kvalet så imponerade man stort när man spelade 1-1 på bortagräs mot Spanien. Visserligen så kvitterade man på stopptid i den matchen men man skapade en hel del farliga chanser innan målet. Det finns en offensiv som heter duga i det här laget med spelare som Benzema, Giroud, Menez, Valbuena och inte minst Ribery. Men defensivt har man väl inte direkt imponerat då man släppt in mål både mot Vitryssland och Georgien på hemmagräs i VM-kvalet. Nu ställs man mot tuffare motstånd och det finns väl inte mycket som talar för att man håller nollan ikväll.

Hemmalaget har inga nya avbräck i truppen och kommer till spel med samma gäng som senast mot Georgien.

Trolig startelva Frankrike:

Lloris, Jallet, Varane, Sakho, Evra, Pogba, Matuidi, Cabaye, Valbuena, Giroud och Ribery.

Spanien tappade väldigt överraskande poäng senast då man alltså spelade 1-1 mot våra grannar från Finland. Inte ett rättvist resultat men fotboll handlar om att göra fler mål än sina motståndare och det lyckades inte Spanien med trots massivt spelövertag. Finland rullade upp Spaniens försvar riktigt fint en gång och det målet räckte till en poäng den här gången. Nu ställs Spanien mot betydligt tuffare motstånd och man måste nog dessutom vinna matchen då det inte är särskilt troligt att Frankrike tappar poäng i resterande matcher, visst skulle Spanien klara sig igenom ett playoff men det är nog något som man helst slipper. Man måste alltså gå framåt här och det känns väldigt troligt att man gör minst ett mål ikväll, det har man helt klart en offensiv till att fixa.

Viktigt för spanjorerna att Xavi är tillbaka idag och förväntas starta matchen. Mindre bra för defensiven att Jordi Alba skadade sig senast och inte blir med heller, inte heller David Silva kommer till spel då han är avstängd.

Trolig startelva Spanien:

Arbeloa, Pique, Ramos, Monreal, Xavi, Busquets, Alonso, Pedro, Fabregas och Iniesta.


1-1 slutade det senaste mötet mellan dessa lag och det var en match där båda lagen hade väldigt bra chanser. Jag tror vi får se något liknande ikväll då Spanien måste gå framåt och Frankrike kan sticka iväg på kontringar. Bet365 sticker ut här med ett odds på 2,00 att båda lagen gör mål, ett spel som får sig en medelinsats.

/e@sy