VM avslutas under söndagen med två matcher. I en av dom matcherna möts Frankrike – Schweiz. Båda lagen kommer från tunga förluster efter den första omgången där det blir poängtapp med mindre än minuten kvar av vardera match. Nu är frågan vilket lag som orkar ställa om sig bäst när lagen spelar sin andra match på lika många dagar.

  • MatchFrankrike – Schweiz
  • Liga: VM
  • Speltips: Schweiz -1,5 mål
  • Odds: 2,09 @ Betsafe
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 3/5, 20:15

Frankrike V.S schweiz

Frankrike åkte på en blytung förlust i öppningsmatchen när Tyskland avgick med en 2-1 seger. Däremot såg det ut som att Frankrike skulle klara av att ta med sig poäng när laget kvitterade till 1-1 med mindre än tio minuter kvar av matchen. Men med 1:12 kvar av matchen drar sig S. Treille på en hakningsutvisning. En utvisning som skulle bli kostsam då Tyskland bara behövde tolv sekunder i det efterföljande powerplayet och sätta matchen sista mål och vinna med 2-1.

Om Frankrike åkte på en blytung förlust var det något Schweiz också gjorde. Laget mötte Österrike och matchen började på ett strålande sätt för Schweiz. 1-0 redan efter 1:14 och bara två minuter senare fick laget chansen att utöka till 2-0 på straff. Däremot missades straffen och resultatet stod sig perioden ut. I den andra perioden kom istället 1-1, men med en man mindre på banan satte Schweiz 2-1 och återtog kommandot. I period tre kom ännu en kvittering från Österrike och ställningen var nu 2-2. Drygt elva minuter in i period kom 3-2 i Schweiz som såg ut att bli matchavgörande. Dock ville österrikarna annat och stjärna M. Raffl lyckades kvittera med femtio sekunder kvar av matchen. Inte nog med det så vann även Österrike matchen under den följande straffläggningen.

Lagen möttes två gånger innan VM.
Det slutade med en seger vardera för lagen. Första matchen vann Schweiz med 3-2. I det andra mötet vann Frankrike efter ett målkalas med 6-5 efter förlängning.

Tre viktiga poäng som står på spel.
Det gäller för båda lagen. För Frankrikes del gäller det att ta poäng för att undvika nedflyttning till B-VM medan för Schweiz del är tre poäng ett måste om laget ska kunna nå kvartsfinalerna.
Ser vi till lagens trupper är Schweiz lag betydligt starkare än Frankrikes. Schweiz har flertalet namnkunniga spelare så som Fiala, Brunner, Bieber, Grossmann för att nämna några. Även på målvaktssidan är Schweiz betydligt starkare och i målvaktskampen mellan Berra vs Huet är det klara fördelar Berra.
Schweiz är ett bättre lag på alla positioner och med tanke på lagets ”floppmatch” mot Österrike kommer revanschlusten vara enorm. Mot Frankrike ska laget bara vinna och ska det bli kvartsfinal är det nu ett måste för det ska kunna bli verklighet.
Mitt spel blir Schweiz -1,5 mål till 2,09 hos Betsafe.