En av årets roligare tennis händelser enligt mig och jag har hittat ett bra spel. Jag går även in här på Schweiz i Davis Cup finalen trots alla rykten som pågår med Federer’s rygg och bråket emellan Wawrinka och Federer.

  • Matchen : Frankrike – Schweiz
  • Liga : Davis Cup
  • Speltips : Schweiz att vinna Davis Cup
  • Odds : 1.80 @ bet-at-home
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 12.00

 

Frankrike är ett bra lag när det kommer till tennis, dom har 4 bra spelare men ingen som håller den riktigt höga nivån och som gör bra resultat vecka in och vecka ut. Frankrike ställer Tsonga, Monfils, Gasquet och Benneteau på banan och det lär nog bli Tsonga och Gasquet som får ta hand om singlarna, tror inte man vågar stoppa Monfils på banan dock tror jag det hade varit det bästa. Tsonga har ingen form alls numera och har endast 3 vinster sedan US Open vilket är helt otroligt. Monfils har haft problem med ett knä men har gjort comeback och spelade helt okej i den. Gasquet har även han varit skadedrabbad och haft problem på sistone, 3 vinster sedan US Open och till sist Benneteau som inte kan spela stora matcher men han kommer dom inte ställa på singel spelet. Det lär bli Tsonga och Gasquet/Monfils som tar hand om singlarna och Benneteau som tar hand om dubbeln tillsammans med antingen Tsonga eller Gasquet.

Schweiz är troligtvis det bästa laget i världen, man hittar både världs tvåan Roger Federer som har hittar formen i år igen och vinner matcher per automatik numera. Det som gör Schweiz till ett såpass bra Davis Cup lag i år är att Stanislas Wawrinka har börjat vinna stora matcher och börja göra fler bra matcher. Han vann som sagt Australian Open i Januari i år och slog Nadal med 3-0 i finalen. Dom kommer såklart få ta hand om singelspelet i denna finalen och Federer tror jag vinner båda sina singlar om hans rygg är bra vilket jag tror den är, tror bara att W/O i finalen av WTF var lite av en försiktighets åtgärd.

Denna matchen spelas på gruset och det är för att Federer inte är lika bra på gruset som han är inomhus då han nästan är omöjlig men på gruset så är Wawrinka mycket bättre än på snabba underlag, speciellt i sitt retur spel då han får mer tid på sig att svinga sina slag fullt ut.

Jag anser att Schweiz ska vinna denna finalen och jag kommer jobba in denna stenhårt då jag sitter på att dom ska vinna Davis Cup sen i Januari till 6 gånger.

Tror det blir 3-1 i matcher till Schweiz sen kan en obetydelsefull match spelas med någon sämre spelare från båda länderna.

Lycka till!

/Lidde