Sista gruppspelsrundan är här. Frankrike har redan säkrat avancemang till 8-delsfinal. Men nu gäller det att säkra 1a platsen i gruppen. Oavgjort räcker och det tror jag man bör greja här. För Schweiz del så räcker det med oavgjort för att säkra avancemang i gruppen samtidigt som vinst ger 1a platsen i gruppen, men det lär knappast Frankrike tillåta. Så ser framför mig en match där båda lagen egentligen ör nöjda med 1 poäng vardera.

  • Schweiz – Frankrike
  • Spel: X
  • Odds: 2.90 @ Bethard
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 21:00

Schweiz har inte imponerat alls kan jag tycka. Men man vann mot Albanien i första matchen och man fick till slut oavgjort mot Rumänien i andra matchen. Framåt ser Haris Seferovic oförskämt dålig ut. Sämre avslutare får man fan leta efter och med en sån vinner man knappast något mästerskap. Nu har man som tur är andra offensiva spelare runt om som ändå kan fixa hem poängen. Även om det finns fler som underpresterat.

Men nu möter man ett Frankrike som är klart bättre än både Albanien och Rumänien, såklart, men å andra sidan så är dom redan klara för avancemang och behöver bara 1 poäng för att säkra förstaplatsen i gruppen. Och just 1 poäng behöver dessutom Schweiz för att säkra avancemang till 8-delsfinal. Och det tror jag till trots att man kan fixa här för så bra lag har man ändå, trots att den där spetsen framåt saknas i viss mån. Oddset på krysset tilltalar mer än att till exempel spela seger till Frankrike när dom inte ens behöver vinna här. Schweiz kommer ändå ge allt för att få den där poängen. 1-1 och alla är glada och nöjda!

schweiz   frankrike

Frankrike har inlett med 2 segrar men man måste ju säga det att det inte sett så väldigt imponerande ut. Man har några spelare som däremot imponerar som t ex Antoine Griezmann och Dmitri Payet. Resten kan höja sig betydligt mer. Men seger mot Rumänien med 2-1, segermålet i slutminuterna. Och sen seger med 2-0 mot Albanien, segermålen i slutminuterna även där. Så det räcker alltså med 1 poäng här för att säkra förstaplatsen i gruppen vilket man kommer va mer än nöjda med. Tror förbundskapten Deschamps kan välja att rotera en aning här. Men att man förlorar här känns inte på världskartan faktiskt.

Man möter ett Schweiz som sett sisådär ut, även om dom har hög kapacitet, precis som Frankrike själva. Men man spelar ju på hemmaplan så även om man går vidare oavsett resultat så skulle en förlust innan slutspelet ge en konstig eftersmak ju. 1 poäng och man säkrar förstaplatsen i gruppen och man får möta ett ”enklare” motstånd på pappret i 8-delsfinalen, troligen, och fansen kommer vara betydligt nöjdare. Så ja, man kommer nog inte göra mer ön vad som krävs här tror jag.

——————————————————————————————————————————————————————–

Schweiz säkrar avancemang vid 1 poäng här och det kommer man gå hårt för. Man har ett bra lag och mot ett Frankrike som kanske inte gå för fullt så tror jag man fixar 1 pinne här. Frankrike på hemmaplan känns starka. Dock har man inte spelat som bäst ännu men segrarna har man fixat och nu krävs det bara 1 poäng för att säkra förstaplatsen. Vilket man kommer fixa, för man vill absolut inte förlora här på hemmaplan. Båda lagen nöjda med ett oavgjort resultat alltså. Jag spelar X till oddset 2.90. Insatsen är strax under medel. Jobbba!

/ L’orso