Träningsmatcher brukar alltid vara knepiga och så blev det även igår när Island torskade mot ingen annan är Portugal? Idag tar vi nya tag och i Frankrike får vi se hemma nationen ta emot ett gästande Norge. Bägge lagen förbereder sig inför EM och vi lär få se olika spelare på olika positioner för att alla ska hitta rätt. Jag vet att om Frankrike tar i det minsta lilla så krossar man Norge frågan är ifall man sparar på krafterna? Det tror inte jag och hittar en handikappslina som ser intressant ut. Häng med!

  • Match: Frankrike – Norge
  • Spel: Frankrike -4,5
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18.00

Börjar vi med Norge så har man hamnat i en av de lättare grupperna med storfavoriten KroatienIsland som inte presterat på sistone samt ett Vitryssland som är bleka. Det finns möjligheter att ta sig vidare fast endast om man presterar på topp, och det är just därför sådana här träningsmatcher finns. Man kommer säkerligen att byta spelare, rotera runt osv. för att få en så bra kemi som möjligt i truppen men även att komma i form. Mot ett Frankrike, som är dagens motståndare, håller det inte då deras trupp är betydligt mycket vassare både i bredd och spets och det skulle förvåna mig ifall man bjöd upp till match. Övermakten är här och man får ta och buga!

Frankrike de regerande mästarna är mitt uppe i en så kallad ”försäsong” med sitt bygge och man satsar på att ännu en gång ta en guldmedalj. Norge heter motståndet för dagen och dessa slår man alla dagar i veckan, bara man vill. I mina tidigare rekar har jag redan nämnt Frankrikes kaliber och spets, vilket jag ännu en gång vill poängtera är oerhört bra. Man kommer som sagt säkerligen att rotera men även fast man gör det så ska man ha goda chanser till att slå ett blekt Norge. Bredden och urvalet av spelare är bra och ”bänkspelarna” vill visa upp sig inför EM. Jag tror på stor vinst och spikar in handikappslinan!

Så vad blir mitt lir? Motiveringen är tydlig och Frankrike ska ta hem detta utan problem. Jag väljer att plocka en handikappslina på -4,5 och slänger in en insats på medel. Medel eftersom träningsmatcher alltid kan vara lite kluriga (kolla senaste två rekarna om Sverige samt Island)