Frankrike kliver in som stora favoriter i den här matchen och det med all rätt i mina ögon. Den raka ettan lockar dock inte utan jag kliver in på ett annat spel här som känns riktigt kul på förhand, häng på!

Frankrike – Nigeria
Spel: Karim Benzema gör mål och Frankrike vinner matchen
Odds: 2.45 @ William Hill
Insats: 4/10
Spelstopp: 18.00

Det var mycket snack om Frankrike före VM om huruvida laget var samspelt och om alla stridigheter inom truppen lagt sig. Man kom dock som ett helt annat lag till årets VM och har imponerat rejält i matcherna. Man inledde med att köra över Honduras med 3-0 och det följdes upp av en överkörning över Schweiz med hela 5-2. I sista gruppspelsmatchen mot Ecuador var man redan klara för åttondelsfinal och man mer eller mindre spelade av matchen och vilade hela 6 spelare i den matchen. Matchen slutade 0-0. Anfallaren Karim Benzema har spelat strålande fotboll i VM och av lagets åtta mål har han noteras för 3 mål och 2 framspelningar. Han kommer vara mycket viktig för Frankrike här och det förvånar mig föga om det är just han som avgör för dem i den här matchen. Man bör vinna men Nigeria har stått upp bra i matcherna i sitt gruppspel så enkelt blir det inte men det vore en stor skräll om man inte lyckas vinna här. Man är mer taktiskt kunniga och man spelar mer disciplinerat och det kommer gynna laget här.

frankrike  nigeria

Nigeria inledde med att spela 0-0 mot Iran i en riktigt tråkig och avslagen öppningsmatch. Det följdes upp av en seger mot Bosnien i en omdiskuterad match där Bosnien fick ett mål felaktigt bortdömt samt att Nigeria skulle haft en frispark emot sig precis före de gjorde ledningsmålet. Matchen var överlag jämn och Nigeria hade sina chanser men det hade även Bosnien som lika gärna kunde vunnit matchen om man tagit tillvara på sina chanser i matchen. Seger med 2-1 för Nigeria där och i matchen mot Argentina var det hawaiifotboll på hög nivå i en match som förlorades med 2-3. Min känsla är att Nigeria har ruskiga defensiva problem i matcher där de måste framåt och det bör Frankrike kunna utnyttja här likt Argentina gjorde. Nigeria gick bort sig flera gånger i defensiven i den matchen och är Karim Benzema m.fl. på tårna här så bör Frankrike, som är betydligt mer disciplinerade, kunna utnyttja detta och vinna matchen. Nigeria har svårt att spela kontrollerat och det kommer bli lagets fall här då jag tror starkt att individuella misstag kommer leda till att Frankrike vinner matchen.

Kort summering:
Matchbilden bör vara ett Frankrike som vill framåt och ett Nigeria som försöker dra ned på tempot för att göra snabba omställningar på fransmännen. Jag kan inte se annat än att Frankrike vinner den här matchen och segern känns säker i mina ögon även om Nigeria stått för ett par bra prestationer. Jag tror helt enkelt de får problem med pressen på sig och börjar de kliva för högt upp offensivt så tappar de hela sin defensiv som inte alls känns disciplinerad och en erfaren målskytt som Karim Benzema bör kunna utnyttja detta och ordna segern åt Frankrike här, klart värt att prova till 2.45 gånger pengarna!