Här kommer mellanrundans absolut bästa match och den står mellan två stor rivaler, Frankrike och KroatienFrankrike brukar vanligtvis alltid stegra under turneringens gång och sedan avsluta som bäst medan Kroatien verkar köra samma visa. Det lär bli en stenhård match då det historiskt sett alltid varit en stor ilska mellan dessa landslag vilket bäddar för underhållning. Frankrike tippade jag som slutsegrare i detta EM om jag står fortfarande fast vid det. Kroatien har inte imponerat på mig trots segrarna på slutet och jag lirar en lina med gott spelvärde. Häng med!

  • Match: Frankrike – Kroatien
  • Spel: Frankrike 1/1
  • Odds: 1,82 @ unibet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 18.15

Börjar vi med Kroatien så kommer man till detta mötet med två raka segrar i bagaget. Det är dock inte bara segrar utan även utklassningar då man krossade Island i gruppspelets sista match för att sedan ta sig an Makedonien och triumfera enkelt där med. Jag vill ändå säga att dessa två motståndare inte är i närheten av den kaliber som exempelvis Frankrike erhåller och idag får vi se en helt annan matchbild. I mina ögon har Kroatien överskattats och torsken mot Norge är ett bevis på det. Man har Duvnjak som är en världsspelare men utöver det har man inte fått till det på flera håll. Målvakterna i Kroatien har alltid haft en tendens att spela dåligt i avgörande matcher och så som det ser ut nu, lär de fortsätta spela uselt för man har ju inte riktigt visat upp några bättre takter. Förlorar man idag så kan man i princip säga hejdå till en semifinal och jag tror man kommer göra det också.

Frankrike kommer till denna mellanrundan med två poäng efter en förlust mot Polen vilket var svagt. Man ska dock inte ta den matchen för mycket på allvar då Frankrike är kända för att stegra sina prestationer och även rotera runt tills det verkligen behövs. Truppen ska vi inte snacka om då den i mina ögon är helt komplett och spelarnas vinnarmentalitet kommer avgöra detta mötet med Kroatien. Fungerar allt i vanlig ordning så vinner man detta och jag hittar en lina som är klart spelvärd!

Så vad blir mitt lir? Frankrike är det bättre laget samtidigt som Kroatien inte visat upp några övertygande takter. Att man leder i halvtid och sedan vinner låter fullt möjligt för mig och jag lirar 1/1 till en insats på strax under max!