Sista kvartsfinalen står mellan värdnationen Frankrike och storskrällen Island, och en vinnare ska utses. Frankrike har verkligen dominerat sina matcher och staplar upp segrar medan Island även dom varit riktigt bra och senast slog man ut ingen annan än England. Det är dock klass skillnad och med Frankrikes trupp/lag så ska man bara krossa Island. Jag är övertygad om att Lagerbäck får kasta in handduken här och hittar ett fint lir. Häng med!

  • Match: Frankrike – Island
  • Spel: Frankrike -1,5
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Frankrike

Börjar vi med Island så har man redan gjort en stor sensation genom att ta sig till kvartsfinal och dessutom slå ut England i åttondelen. Lagerbäck har vässat defensiven och man ligger kompakt för att sedan kontra, där man varit riktigt effektiva. Idag är det dock ett annat typ av motstånd och Frankrike är betydligt mycket skickligare än de lag man mött hittills. I slutet av matchen mot England såg man att energin tog slut och mot ett Frankrike lär det straffas. I 90 minuter kommer man inte kunna stå emot anfall efter anfall, och då det också är hemmaplan för fransmännen kan jag inget annat än att tro att man åker ut. Avslag!

Många påstår att Frankrike inte hållit nivån, vilket jag väljer att ignorera. Man har dominerat sina matcher och verkligen skapat en mängd chanser, dock utan den där riktigt effektiviteten. Vinsterna har ändå varit väldigt välförtjänta och när Greizmann, Payet och Pogba är på plan, går ingen Islänning säker. Man har en individuell skicklighet som slår Island alla dagar i veckan och jag tror man går på kross. Hemmafans är ett stort plus och jag kan inte tro att Island har någon chans. En riktigt bra spik!

Så vad blir mitt lir? Frankrike tippar jag högt upp i detta mästerskap och för att lyckas göra det så måste man slå Island som är en dröm motståndare i en kvartsfinal. I mina böcker vinner man enkelt och det med god marginal. Jag lirar Frankrike -1,5 till en insats på strax över medel!