Frankrike har haft ett par tuffa mästerskap bakom sig med diverse olika stridigheter i laget och den stora frågan inför detta mästerskapet är om laget kommer hålla sams? Gör man det har man mycket goda chanser att ta sig långt i turneringen och första motståndarna är Honduras, ett lag som inte ens gjorde mål förra mästerskapet..

Frankrike – Honduras
Spel: Frankrike vinner och håller nollan
Odds: 1.85 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 21.00

Frankrike hade en jobbig kvalgrupp med Spanien som dominerade i gruppen. Man knep andraplatsen i gruppen och fick kvala mot Ukraina och fick sämsta möjliga utgångsläge efter en förlust med 2-0 på bortaplan i Ukraina. Man reste sig dock och vann med hela 3-0 på sin hemmaplan och blev därmed klara för VM. Man verkar fått ordning på spelarna inför VM och spelar laget som ett kollektiv kan man gå riktigt långt i VM men börjar individualisterna i spelare träda fram igen så kommer det gå riktigt illa. Man genrepade genom att mosa Jamaica med 8-0 och även om det inte säger så mycket så var det en skön seger för Frankrike som kommer med härligt självförtroende hit! Man har ett starkt lag och trots att Ribery skadade sig och missar VM har man flera vassa alternativ för honom och offensiven med Benzema i anfallet, Valbuena, Pogba och Remy strax bakom honom kommer säkerligen visa upp en härlig offensiv fotboll här!

frankrike  honduras

Honduras flesta anfall går genom högerkanten där Peralta och Garcia är huvudmännen men de har ingen enkel uppgift framför sig då Patrice Evra och Cabaye kommer sätta stopp för dem där. Honduras styrka ligger i de centrala spelarna där Garrido, Palacios huserar på mittfältet och Bernandéz och Figueroa är mittbackar. Jag har väldigt svårt att se hur dessa spelare skall matcha  Benzema, Valbuena, Pogba och Remy här. Offensivt kommer man inte ha mycket att säga till om utan det är defensiven som kommer prioriteras och likt förr världsmästerskapet i Sydafrika så kommer man ha väldigt svårt för att göra mål. Man kommer utan tvekan att hamna sist i gruppen och mot Frankrike ska man inte ha något att säga till om!

Kort summering: 
Detta är en ”måste match” för Frankrike som pliktmässigt skall vinna här. Man kommer stärkta från genrepssegern med 8-0 mot Jamacia och tar man med sig det spelet in i den här matchen är mycket vunnet. Man är flera klasser bättre än Honduras man bör vinna detta samtidigt som backlinjen måste hjälpa målvakten Lloris att spika igen bakåt. Jag tror att chansen att man vinner med 1,2,3-0 är mycket stor här!