Mitt första speltips här på spelaspel kommer bli en liten spelarspecial i en av kvällens VM-matcher. Den halva hemmanationen Finland tar emot ett uselt Frankrike och en hel del mål bör trilla in bakom stackars Huet i Frankrike. Förmodligen så plockar rätt kille ett eller flera poäng.

  • Match: Frankrike – Finland (Komarov-Tuppurainen)
  • Spel: Komarov att göra fler poäng än Tuppurainen
  • Odds: 1.75 @ Betsafe
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:15

Kvällens spel handlar om en kille som har en kanske lite mer defensiv roll i landslaget än vad han har i klubblaget. I och med att Finland äntligen fick igång sitt målskytte förra matchen så lär det fortsätta idag med mot ett av de sämre lagen bakåt i detta världsmästerskap. Leo  Komarov som är kvällens mål spelar tillsammans med Jesse Joensuu och Niko Kapanen. Alla tre är flitiga poängmakare i sina klubblag. I landslaget finns det dock andra spelare som fått en tydlig offensiv roll istället för dessa herrar, men med tanke på att man möter ett dåligt Frankrike så ska en tredjefemma också kunna leverera. Komarov snittade 0.47 poäng per match i KHL och har stått för 1 mål i turneringen än så länge.

Hans H2H motståndare ikväll får bli bänkade svenskbekantingen Jani Tuppurainen. Jani är i sitt JYP i SM-Liiga en av lagets bästa spelare offensivt och snittade nästan 1 poäng i snitt under säsongen, men det finns en liten hake här. Jani har alltid ansetts som liten och den lite klena typen vilket gör att han aldrig lyckats och fått chansen internationellt. Han har under sin karriär aldrig gjort ett poäng i landslaget, kanske förmodligen för att han bara spelat 6 matcher. Jani har under VM inte spelat en sekund för sitt Finland och om man jämför med Komarov som har spelat 14.34 minuter i snitt per match så ser vi vem som har klar fördel i kvällens drabbning.

Det som är bra med detta är att det är ett tvåvägsalternativ så ifall båda hamnar på lika antal poäng så blir det en gammal hederlig void (odds: 1.00). Sedan finns det andra små anledningar att detta blir void, men man kan hoppas att det går bra ändå. Skulle Jani få spela så lär det inte bli många minuter för honom och Komarov kommer spela som vanligt vilket gör att spelet har bra chans att sitta. Detta blir minst en void.

Lycka till!

/Heden