Och då ska de kvarvarande lagen i detta mästerskap också kliva in i spel. Den första rundan avslutas med två matcher från grupp D och den inleds med tungviktsmötet mellan Frankrike och England. Jag förväntar mig en jämn premiär och det skulle inte förvåna mig om båda lagen fick dela på poängen.

  • Match: Frankrike-England
  • Spel: Oavgjort
  • Odds: 3,10 @ Betway
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 18.00

Äntligen är det dags för den sista gruppen, där Sverige som bekant är med, att spela sina första matcher i en grupp som jag, återigen, tycker känns relativt öppen. Framförallt av den anledningen att jag inte skulle förvånad om en av dessa gamla stormakter fick respass redan i gruppspelet.

Frankrike kliver in i gruppspelet som favorit till att vinna detsamma efter tre spelade omgångar. Kanske inga större konstigheter med just det, individuellt sett har man några av de bästa spelarna i gruppen med bl.a. Ribery, Nasri och Benzema även om jag själv är lite osäker på var backlinjen står nu när Abidal och Sagna saknas. Man vinner inga mästerskap när Mexes, Rami och Koscielny står som alternativ i mittlåset.

England kommer in i mästerskapet med något lägre förväntningar än vanligt. Landslaget brukar vara höjt till skyarna inför varje turnering (iallafall i England) men inte den här gången, vilket kanske är positivt för 23-manna truppen. Skador har dock dominerat lagets uppladdning där ett nästintill dussintal spelare som hade kunnat ta plats i truppen inte kan delta och utan en avstängd Wayne Rooney (2 matcher) saknas en målskytt av rang.

Frankrike har laddat upp med att trycka in en del bollar på Estland, Serbien och Island (efter vändning) medan England kommer från två raka och snåla 1-0 vinster. Om man ser till Englands resultat så är det kanske lite av den prägeln en något ”tråkig” och tight förbundskapten i form av Roy Hodgson har satt på laget. Ett kompakt försvar ses som den stora nyckeln samtidigt som man inte har alltför många vassa vapen i offensiven.

Trots diverse frågetecken så är ändå dessa lag, spelare för spelare, de två bästa i gruppen. Skulle man missa chansen till att vinna så tror jag inte att man kommer grubbla över det alltför länge då en poäng får ses som fullt godkänt i en sån här match.

Som ni kanske märker så är oddsfördelning på samtliga tecken ganska jämn i överlag, och det med all rätt. Krysset känns då närmast till hands när jag har svårt att skilja nationerna åt i respektive lags premiärmatch där jag misstänker någon form av ställningskrig. Kanske kommer även rädslan att förlora vara större än viljan att vinna? Ett oavgjort resultat spelas med en insats strax under medel.

/Puyol