Österrike var en klar besvikelse igår men vi tar nya tag och siktar in oss på matchen mellan Frankrike – Albanien. Värdnationen Frankrike imponerade kanske inte allt för mycket i öppningsmatchen mot Rumänien, men med premiärnerverna borta så tror jag man gör processen kort med Albanien.

  • Match: Frankrike – Albanien
  • Speltips: Frankrike -1,5
  • Odds: 1,78 @ bethard
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Frankrike glänste inte på något vis i premiärmatchen mot Rumänien men laget knep en otroligt skön seger efter ett sent 2-1 mål från matchens lirare Payet. På det stora hela så var dock fransmännen det klart bättre laget och förtjänade faktiskt segern även fast det satt hårt inne. Nu är premiärnerverna borta och jag tror vi får se ett mycket mer avslappnat Frankrike idag som kommer spela ut ordentligt. Från mittfältet och framåt finns det en otrolig kvalité i det här laget och jag tror att mycket kommer handla om anfallsspelet idag och tränga igenom en albansk mur av spelare. Vi såg senast att man både har spelare som är vassa i boxen samt andra herrar som kan trycka iväg ordentliga pärlor utanför straffområdet, så det finns många sätt man kan straffa detta Albanien på. Får man dessutom in ledningsmålet så måste Albanien sätta allt på ett kort och då tror jag att detta kan rinna iväg ordentligt till slut.
Det ryktas om att Deschamps kommer göra ett par förändringar från matchen mot Rumänien men samtliga spelare finns tillgängliga för spel.

frankrike

Albanien var tippade i botten inför detta EM men stod för en riktigt bra prestation i sin premiärmatch mot Schweiz trots att man föll med 1-0. Laget fick mittback Cana utvisad redan i minut 36 och skapade ändå ett par riktigt heta lägen som kunde resulterat i en poäng. Men samtidigt ska det sägas att även Schweiz skapade tillräckligt med lägen för att rinna iväg till en säkrare seger. Nu blev det förlust och detta tror jag tog väldigt hårt på Albanien som hade laddat ordentligt inför den väldigt speciella matchen, då många i laget har kopplingar till Schweiz och vice versa. Självförtroendet lär inte vara på topp och idag är det tuffare motstånd som står på andra sidan. Jag förväntar mig som sagt ett väldigt defensivt Albanien idag men samtidigt kan man inte krypa hem alltför långt då det kan komma att krävas poäng idag för avancemang i turneringen.
Mittback Cana är avstängd idag och det ställer till ytterligare bekymmer för albanerna som troligen spelar med en ung och orutinerad Ajeti istället, vilket är ett klart minus när det är fokus på försvarsspelet som gäller. I övrigt inga nya avbräck i laget.


Frankrike har en bra känsla i laget efter den sena vinsten mot Rumänien och jag tror man kan spela mycket mer avslappnat idag. Man är bättre på samtliga positioner ute på planen och det tror jag verkligen kommer visa sig idag. En insats strax över medel glider därför in på Frankrike -1,5.

/e@sy