Vi stannar kvar i Texas och UFC Fight Night 57 och dess intressanta uppställning med, förhoppningsvis, sevärda bataljer. Fortsätter på den inslagna vägen där ytterligare två matcher hämtas från huvudkortet, Frankie Edgar ska ta sig an Cub Swanson i ett möte av stor betydelse i fjäderviktsklassen medan Joseph Benavidez ska drabba samman med Dustin Ortiz. Favoriter i olika spelformer spelas, dubbeln testas.

  • Match: Frankie Edgar – Cub Swanson & Joseph Benavidez – Dustin Ortiz
  • Spel: Över 4,5 ronder + Benavidez
  • Odds: 1,84 (1,47 x 1,25) @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 04.00

Cub Swanson (21-5) har troligtvis gjort sig mer än förtjänt av en titelmatch (mot José Aldo) i fjäderviktsklassen. Han är nu uppe i 6 raka segrar och är antagligen en vinst från en retur med den dominante brassen, men han har nu serverats något som antagligen är det sista hindret på vägen – tyvärr för hans del, ett ganska svårslaget sådant. Frankie Edgar (17-4-1) har meriter som mästare i lättvikt bara för något år sedan där han blev den som, i princip, satte punkt för BJ Penn-eran. Även han är ute efter en ny retur och chans på bältet där en imponerande insats här kan bana väg för de möjligheterna även för hans del.

Jag väljer att i första hand gå på hur tillställningarna som Frankie Edgar har gått brukar se ut där jag inte lägger någon större vikt på motståndet. ”The Answer” har stor rutin från titelmatcher och att vara inblandad i ett sk main-event som alltså gäller över 5 ronder. 8 av hans 9 senaste matcher har varit tänkta att gå dessa 25 minuter där 6 av dessa har gått tiden ut. Totalt har 12 av hans 16 matcher i UFC gått till poängräkning, vilket är en relativt hög siffra. Oerhört slipad rent tekniskt i samtliga områden, framförallt i ett väldigt kvickt fotarbete, så har han visat prov på enorm tuffhet där han ännu inte har avslutats, trots att ha varit illa ute i ett antal bataljer, under de 22 matcherna han har gått. Samtidigt så har de egna avsluten varit ytterst sällsynta, och även om volymen finns så saknas ren slagstyrka.

Dustin Ortiz (14-3), anmärkningsvärt nog inblandad i delade domslut i 3 matcher i följd, har bra skalper bakom sig med segrar över talangfulla Ray Borg samt Justin Scoggins. Trots det, ett betydligt tuffare och desto mer meriterat motstånd som står på andra sidan nu där man nog måste köpa favoritskapet.

Joseph Benavidez (20-4) är nästintill komplett och hade varit flugviktens skarpaste kort om det inte hade varit för en viss Demetrious Johnson som helt enkelt är än mer tekniskt fulländad. Faktum är att de enda nederlagen för Benavidez del har varit dubbla förluster mot just Johnson (två titelmatcher som har gått till mästaren) samt ytterligare dubbla förluster mot Dominick Cruz (mångårig mästare i bantamvikt) i viktklassen ovanför. Bara det får ses som någorlunda anmärkningsvärt och ett bevis på ett väldigt skapligt facit. Det här borde gå på ren rutin i hans väg att åter studsa tillbaka mot toppskiktet där jag i princip endast ser John Dodson (korsbandsskadad i nuläget) som ett hot till att stå som tvåa i den här viktklassen.


Jag har varit väldigt sparsam med favoritdubblarna, men det här känns gångbart. Medelinsatsen spelas på att huvudmatchen går i minst 5 ronder och Joseph Benavidez att stå som segrare.

/Puyol