Mer UFC där jag fortsätter på den inslagna vägen när ytterligare ett spel hämtas från fredagsgalan i Las Vegas. Det här är, i första hand för favoriten, en sk ”title eliminator” när Frankie Edgar ska drabba samman med Chad Mendes i en av många lysande matcher över den här helgen. Med rörelse uppåt måste jag nog syna favoriten som jag alltjämt vill lyfta fram som en av de absolut främsta i sporten.

  • Match: Frankie Edgar – Chad Mendes
  • Spel: Edgar
  • Odds: 1,76 @ Ladbrokes
  • Units: 2/5
  • Spelstopp: 05.30 12/12

I en större oktagon, noterbart att den här är aningen smalare än det som kommer användas under morgondagen, hade jag lyft fram Edgar (bidragande till att jag håller insatsen nere) som en mer klar favorit. Mendes har enbart fallit mot det absoluta toppskiktet medan Edgar är nästintill prickfri i matcher där en titel inte har stått på spel. Tycker fortfarande att det är motiverande att spela på ”The Answer”.

Frankie Edgar, som trots sin storlek har varit mästare i lättvikt, kommer gå ut som en av de allra största när han är klar med den här sporten och jag anser fortfarande att han underskattas en aning. Han är otroligt skicklig på att utnyttja sitt fantastiska fotarbete både i försvar och när han ska vända upp till attack, hans boxning saknar power men han är både teknisk och relativt träffsäker samtidigt som han kan vara en av de absolut främsta på att anpassa sin brottning till MMA.

Utöver Aldo gånger två samt McGregor på kortare varsel, Chad Mendes har faktiskt testats förhållandevis lätt i överlag och jag anser att det här motståndet är i nivå med det han har förlorat mot förr. ”Money” Mendes är oerhört atletisk, har förbättrat sina händer avsevärt och adderat det som ett vapen utöver sin fantastiska brottning. Det här är dock ett motstånd som jag misstänker att han inte ska kunna brottas med och jag tror inte heller att han kommer vara alltför effektiv i sin ”counter punching” mot en väldigt kvick Edgar.


Med mindre ytor att gå på så kommer Mendes hitta sina luckor, att jämföra med hur pass behagligt jag tror att Edgar hade cirklat bort och avvärjt samtliga attacker från motståndet i den normalstora oktagonen. Över 5 ronder anser jag dock fortfarande att favoriten ska hålla upp för att sedan plocka hem ett domslut. Tycker fortfarande att Frankie ska ha egenskaperna till att på poäng vinna en majoritet av slagväxlingarna. Med en ny titelmatch på spel kommer en extremt envis och tuff favorit sälja sig oerhört dyrt. Den raka segern på Frankie Edgar spelas strax under medel.

/Puyol