Satsar på tyskt denna lördag. Befolkningen i Frankfurt välkomnar sina hjältar till årets första tävlingsmatch på hemmaplan när Hoffenheim står för gästspelet. Tänker ge mig in på ett statistikspel.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Bundesliga, Tyskland
  • Match: Frankfurt – Hoffenheim
  • Spel: Frankfurt över 1,5 mål
  • Odds: 1,83 @ Ladbrokes
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 15.30

Eintracht Frankfurt är nykomlingen som har stått för en fenomenal säsong under sitt återtåg. Man har nu endast tre lag framför sig i tabellen och även om jag personligen har svårt att se laget räcka hela vägen så är det bara att konstatera att man är väldigt starkt för dagen, framförallt hemma på Commerzbank där ett antal motståndare har åkt på några duktiga resor. Hoffenheim däremot får rikta in sig på att kriga om de något tråkigare positionerna och man har verkligen inte fått till det så här långt. Man har några sköna lirare med potential i bl.a. Roberto Firmino, Kevin Volland och Joselu, dock inte lika namnkunnigt i överlag som det var förr. Dietmar Hopp, som har pumpat in en hel del stålar i kassan, har dragit ner satsningen och därmed så är man inte lika slagkraftigt längre. Förortslaget har en lång säsong framför sig med 8 poäng upp till närmsta lag ovanför strecket och det där vinteruppehållet kom mer än lägligt.

Frankfurt är så gott som skadefritt, endast frågetecken på mittbacken Zambrano. För Hoffenheims del saknas Rudy och Salihovic på mitten, bland de spelarna som brukar synas till i elvan. Nyförvärvet David Abraham (Getafe, fd Basel) kan bli ett bra tillskott på sikt och går eventuellt in från start i mittlåset.

Lär nog krävas minst en bra räddning av Tim Wiese idag

Ett par detaljer går hand i hand till det här mötet. Dels att det är hemmastarkt mot bortasvagt, däribland ett anfallsspel som levererar mot ett försvarsspel som kunde ha varit något bättre. Endast giganterna Bayern Munchen har gjort fler mål på sin hemmaplan än detta Frankfurt och idag tar man alltså emot ligans sämsta försvar om man ser till antalet insläppta mål. Frankfurt har snittat 2,5 mål/hemmamatch i ligaspelet under den här säsongen, vilket är riktigt vasst. Man har gjort minst 2 mål i 7 av 9 matcher här. Hoffenheim däremot släpper in i snitt 2,4 mål/bortamatch där man har släppt till minst 2 bollar i 6 av 8 matcher.


Tror att det här kan bli underhållande fotbollsmatch med några mål på det. Var till en början inne på det totala överspelet, men med ett vassare odds på det här alternativet så känns detta något mer spelvänligt. Om man ser till hur gästernas försvarsspel har sett ut så tror jag nog att hemmapubliken kan få chansen att hurra minst två gånger. Frankfurt att gå över 1,5 mål spelas.

Spelar ytterligare ett spel, även det hos Ladbrokes:
Frankfurt att göra mål i båda halvlekarna 2,80 1,5/10 units

/Puyol