Mönchengladbach åkte på stryk i premiären och Hannover vann sin premiär. Men nu är det andra förutsättningar när Mönchengladbach får spela på hemmaplan där man trivs som bäst och Hannover ska bege sig ut på resande fot där man trivs mindre bra. Jag tror dock på en underhållande match med många mål.

Mönchengladbach – Hannover
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 1.85 @ Pinnacle
Insats: 7/10
Spelstopp: 18.30

Mönchengladbach fick tuffast möjliga start på sin säsong då man ställdes mot Bayern München på bortaplan i sin premiär. Det blev inte helt oväntat en förlust med 3-1 för laget. Hannover i sin tur fick också en relativt tuff match i premiären då man mötte Wolfsburg men det slutade med en enkel 2-0 seger efter att Wolfsburg bland annat fått 2 man utvisade.

Mönchengladbach inledde som sagt Bundesliga med att förlora borta mot Bayern München med 3-1. Man gjorde dock en okej match får man ändå säga då Bayern inte fick ut 100% av sitt spel utan de tvingades till många misstag. Mönchengladbach hade ett par fina sekvenser i matchen där man spelade riktigt bra fotboll och samarbetet mellan Max Kruse och Raffael såg riktigt bra ut stundtals likaså mittfältsparet Granit Xhaka och Christoph Kramer som gjorde det riktigt bra tillsammans. Nu möter de enklare motstånd och då lär man bjuda på finlir återigen. Man har visat under försäsongen att man har en sylvass offensiv och förra säsongen slutade man på en åttondeplats, den här säsongen tänker man sluta högre!

Hannover vill precis som Mönchengladbach vara med och slåss om Europaplatserna den här säsongen. Man hade en bra trupp förra säsongen som man spetsat till inför den här säsongen. Framförallt lagets försvarsspel har varit dåligt och det tror man sig ha åtgärdat inför den här säsongen då man värvat in 1.94cm långe Salif Sane som kommer bli värdefull i mittlåset plus i offensiven på fasta situationer. Man fick en tämligen enkel match mot Wolfsburg i premiären då de fick 2 man utvisade och i stort sett hela andra halvlek spelades med 8 utespelare. Nu blir det desto tuffare för Hannover som inte trivs likabra på resande fot som man gör på sin hemmaplan. Man är dock kapabla att störa Mönchengladbach och jag tror man gör minst 1 mål i den här matchen!

1736688_w2
Hur många gånger får vi se Mönchengladbach fira ikväll tro? 

Mönchengladbach har frågetecken för unge Marc-Andre ter Stegen inför matchen här men i övrigt har man full trupp att tillgå.
Hannover har haft en riktigt jobbig försäsong med mängder av skador i truppen. Till den här matchen saknas Ballas, Cherundolo, Felipe, Pander, Franca, Kasumovic och Ya Konan.

Summering: 
Det blir ofta målrika matcher mellan dessa lagen då har 8 av lagens 10 senaste möten har slutat med 3 mål eller fler! Mönchengladbach är ett offensivt lag och när man nu spelar på sin hemmaplan lär man sätta full fart framåt för att bjuda sin publik på underhållande fotboll. Hannover är ett starkt motstånd och de kommer inte ge sig i första taget. De kommer från en seger i premiären och har givetvis fullt med självförtroende i kroppen och flera spelare har i media sagt att man ska vända hem med 3 poäng från den här matchen. Jag tror på en underhållande match mellan två offensivt starka lag!