Mer kampsport när vi nu serveras den tredje UFC-galan inom loppet av 5 dagar där tillställningarna duggar väldigt tätt, även om det här är av den mindre varan att jämföra med ett fantastiskt UFC 189 nu senast i helgen. Världens ledande spelare i MMA-världen gästar nu San Diego med en tungviktsmatch som main event där veteranen Frank Mir ska drabba samman med Todd Duffee. Jag skulle nog bli förvånad om det här inte var över relativt fort.

  • Match: Frank Mir – Todd Duffee
  • Spel: Under 1,5 ronder
  • Odds: 1,57 @ Bet365
  • Units: 4/5
  • Spelstopp: 04.00 16/7

Frank Mir (17-9) hade ett uppehåll på ett år, vilket gjorde honom gott när en förlustsvit på 4 matcher bröts. Todd Duffee (9-2) däremot tvingades till att vara frånvarande i 2 år, men studsade också tillbaka med framgång när ytterligare en snabb KO säkrades. Ingen av dessa herrar bjöds dock på några större motstånd, men gemensamt med respektives föregående matcher så förväntar jag mig att någon får finna sig vid att gå ner tidigt här. De båda kombattanterna har spetsegenskaper där de behöver förhållandevis lite tid för att göra stor skada och inom loppet av 5 minuter bör någon vara i tillräcklig fara för att det här ska stoppas.

Todd Duffee har en förmåga att vinna mark tidigt, bör så även göra det här mot ett motstånd som inte rör sig särskilt väl, för att sedan sänka ett av sina tyngre slag. Han är inte alltför teknisk, men alltjämt en hänsynslös power puncher. Frank Mir, som inte har varit alltför förskonad från att kunna absorbera den typen av kraft (7 av 9 förluster på knock), har visserligen förbättrat sina händer men måste troligtvis gå för att etablera sin aggressiva och effektiva grappling tidigt – vilket också får stå som ett moment som kan leda till ett avslut när jag utgår från att favoritens rörelse framåt kommer leda till en snabb ”exchange”. Noterbart att 9 av de totalt 11 matcherna som Duffee har gått har avslutats i den inledande ronden, och än mer anmärkningsvärt att 6 av dessa bataljer har avslutats innan klockan har tickat upp mot en minut.


Ladbrokes står på 1,40 på samma spelform, vilket får ses som mer korrekt. En insats strax över medel spelas på att matchen tar slut under den inledande ronden.

Testar även ett mindre spel på en ännu tidigare finish:
Fight avslutas mellan 00:00-00:59 i rond 1 7,00 (Unibet) 1/5 units

/Puyol