Efter en oerhört lyckad UFC 187, både rent spelmässigt och sett till den fantastiska kvaliteten som bevittnades, rör vi oss nu till Brasilien och Goiania för en betydligt mindre gala sett till antalet topprankade fighters, även om vi har ett relativt intressant återtåg framför oss. Vi inleder dock med en lättviktsmatch på huvudkortet där Francisco Trinaldo drabbar samman med Norman Parke när UFC fortsätter att matcha brassar mot amerikaner och européer. Lockas av en högoddsare i det här mötet där jag menar på att favoriten, som har en tendens att gå till poäng, kan ha bättre möjligheter till att fiska in ett avslut mot den här typen av motstånd.

  • Match: Francisco Trinaldo – Norman Parke
  • Spel: Parke att vinna på avslut
  • Odds: 3,75 @ Unibet
  • Units: 1,5/10
  • Spelstopp: 04.30 31/5

Varken Trinaldo, som tar sig an den här uppgiften för en månad sedan, eller en desto mer lovande och 8 år yngre Parke kommer kunna hävda sig i viktklassens toppskikt. Jag vill dock se nordirländaren, som slogs här i fjol och som därmed bär med sig en del erfarenhet från att gå match mot en brasse på bortaplan, som en bra favorit där jag även hävdar att han borde ha bättre möjligheter till att avsluta mötet. Veteranen Fracisco Trinaldo (16-4) har nu matchats relativt frekvent i galorna som går här hemma i Brasilien där det här blir hans 10:e match i UFC med blandade resultat. Norman Parke (20-3-1), en tidigare vinnare av en av de regionala versionerna av Ultimate Fighter, har endast förlorat en (mot en oerhört rutinerad och erfaren Gleison Tibau via ett oenigt domslut) av sina 6 matcher sedan sitt intåg på den något större scenen.

Jag har aldrig imponerats nämnvärt av Trinaldo, som visserligen har ett par fina egenskaper i sin kickboxning, där han kommer vara en bättre tekniskt slipad striker än sin motståndare, samt submission brottning. Han känns dock väldigt begränsad när han tvingas återgå till försvarande positioner där han sällan klarar av att bibehålla en jämn nivå över 15 minuter, och jag vill nog tro att det är det han kommer få koncentrera sig på i det här mötet. ”Stormin’ Norman” är en ”grinder” och kan sätta upp ett bra tempo där han håller sig väldigt aktiv när han väl lyckas etablera en offensiv. Jag vill nog tro att det här är den typen av motstånd som han kan nöta ner på mattan. Ser man även till att poängen kan fördelas aningen lättare till brassarnas fördelas i dessa galor i jämnare ronder så tror jag nog att det kan bidra till att han blir mindre återhållsam när luckorna till fördelaktiga positioner uppstår.


Ett troligt scenario är att Parke kommer ha ett större övertag vad gäller kontroll från topp-position via nedtagningsförsök mot kanterna av buren. Kan han hålla kvar mötet där tillräckligt länge så vill jag nog tro att han ska ha bättre möjligheter till att etablera ett tillräckligt tryck som kan innebära att det här stoppas. Norman Parke att vinna matchen på ett avslut, oavsett vinnande metod, testas med en låg insats.

/Puyol