Stannar kvar vid nattens gala (UFC 154) och siktar in mig på en fight som det inte är lika mycket hype kring, men vi kan nog bjudas på en duglig fight iallafall. Fransmannen Francis Carmont (19-7) ska drabba samman med amerikanen Tom Lawlor (8-4-(1)) i mellanviktsklassen och jag ska göra ett försök att fiska upp ett drag som lockar på förhand. En mindre insats testas.

  • Sport: Kampsport/MMA
  • Liga: UFC
  • Match: Francis Carmont – Tom Lawlor
  • Spel: Francis Carmont via KO, TKO eller DQ
  • Odds: 4,75 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 04.00

Ett möte mellan två lirare med olika formkurvor, så även kanske på väg mot olika öden, dvs större fighter för vinnaren medan förloraren får köra vidare på matcher av lägre dignitet. Lawlor har kommit upp via TUF-programmet medan Carmont är något mer färsk i den här organisationen. vi kunde bl.a. se honom i UFC:s Sverige-gala i Globen tidigare under året.

Francis Carmont har 8 raka segrar bakom sig. Även om han inte direkt har mött någon på contender-nivå så kan man lätt se att den här liraren har utvecklats en hel del de senaste åren då en kraftig majoritet av förlusterna kom tidigt in på den professionella karriären. Han är bosatt i Montreal, slåss därmed på hemmaplan ikväll, och tränar hos Tristar (med bl.a. Georges St Pierre) som har bidragit till framgången.

Tom Lawlor har förlorat 3 av sina 5 senaste matcher och verkar koncentrera sig på att stå för spektakulära (eller löjliga) entréer. Är i mina ögon ingen märkvärdig fighter. Har visserligen aldrig blivit knockad, men har inte heller mött någon riktig slugger i dessa fighter. Ska i överlag vara ett nummer mindre än nattens motståndare.

Om fransmannen är frisk så är han en bra favorit till 1,35 även om det inte lockar nämnvärt, men jag lutar gärna mot spel på ytterligare ett avslut (Carmont har avslutat 16 av 19 motståndare) och det främst på knock. Även om hälften av hans vinster har kommit till via submission så har han utvecklat sin striking, vilket vi såg senast mot Karlos Vemola, där han byggde mycket med sina nävar.

__________________________________________________________________________

Anser att vinstmetoden via knockout/teknisk knockout känns mer rimlig sett till oddsen att jämföra med alternativen som står mycket lägre. Tycker nog att den här kan få sig en slant, långt ifrån omöjligt till nästan 5 ggr.

/Puyol