Vi räknar ner dagarna och nu är vi endast en vecka bort. Sommarens stora fotbollsfest börjar närma sig med stormsteg och inleds med premiär i Sao Paulo den kommande torsdagkvällen. Innan vi börjar avverka gruppspelsmatcherna så siktar jag in mig på ett långtidsspel och en individuell prestation med skytteligasegern i fokus. Väljer att spela argentinskt där jag anser att en av lagets poängspelare bör ses med bättre möjligheter till att hålla jämna steg med sina kamrater samt konkurrenter.

  • Match: World Cup 2014, Top Goalscorer
  • Spel: Gonzalo Higuain (Argentina)
  • Odds: 22,00 @ Nordicbet
  • Units: 1/10
  • Spelstopp: 20.00 12/6

Argentina kommer in till det här VM-slutspelet som segrare av det sydamerikanska kvalspelet, en position som säkrades relativt tidigt där Alejandro Sabellas manskap kan se tillbaka på ett framgångsrikt kval där ”Albiceleste” såg riktigt bra ut i överlag. Men trots att det allt som oftast kryllar av en hel del kvalitet, framförallt rent individuellt, har man haft svårigheter i dessa mästerskap och sedan 1994 är det främsta resultatet två kvartsfinalplatser. Inte acceptabelt sett till vilka traditioner man bär på. Personligen vill jag lyfta fram frågetecken på målvaktsposten samt defensiven, vilket säkerligen kan testas mot mer kvalificerat motstånd, trots det får detta argentinska landslag ses som väldigt slipat i dagsläget.

Carlos Tevez, ett meriterat namn i Europa, stod för en väldigt fin säsong i Juventus men tog trots det inte plats i truppen. Det säger en hel del om vilka kvaliteter man har framåt där man i första hand kan notera Lionel Messi (Barcelona), Sergio Aguero (Manchester City) samt Gonzalo Higuain (Napoli). Den sistnämnde plockade skytteligasegern i det sydamerikanska kvalspelet på 9 gjorda mål där han har varit given på topp och har en väldigt bra inledande säsong i Italien. Den fd Real Madrid-strikern avslutade starkt och har kunnat förbereda sig väl, trots sjukdom som bidrog till att han missade vänskapsmatchen mot Trinidad & Tobago under onsdagkvällen.

230px-Afa_logo.svg

Spelbolagen ser Messi som den främsta favoriten till att plocka hem titeln som skytteligavinnare medan ytterligare en argentinare (Aguero) placeras före Higuain, något jag är skeptisk till. Jag anser nog att Gonzalo Higuain kan slå båda sina lagkamrater och eventuellt även övriga konkurrenter och avsluta på topp.

Argentina, med bland annat Brasilien av liknande anledningar som jag ska återkomma till, måste ses med goda möjligheter till att bli en av de nationerna att producera flest mål i den här turneringen. Man har serverats en relativt behaglig grupp som innehåller Bosnien (första mästerskapet och orutinerat i dessa sammanhang), Nigeria (inte alltför organiserat i defensiven) samt Iran (minst ett och två nummer mindre än argentinarna). När man väl avancerar kommer man gå upp mot vinnaren av grupp E där potentiella motståndare som Frankrike, Schweiz och Ecuador känns som fullt överkomliga uppgifter. Albicelestes skarpskyttar bör därmed få minst 5 matcher att operera på.

Gonzalo Higuain är en av de främsta i världen i sin position när han väl får chansen innanför boxen. En fantastisk avslutare i gott slag, att jämföra med Sergio Aguero som har störts av muskelskador sedan årsskiftet, som har figurerat som ett givet kort längst fram i startuppställningen. Även om Leo Messi, som bör dra till sig stor bevakning hos motståndarna, har börjat leverera stort även i landslaget sedan en tid tillbaka så är hans roll mer tillbakadragen. Att jämföra med hur han sköter sig i klubblaget är hans position placerad strax bakom spetsspelarna där hans kreativitet kan uppmärksammas mer i form av en framspelare.


Argentinas ledande målgörare måste ses med hyfsade förutsättningar till att trycka in ett par mål och ”El Pipita” är i mitt tycke ett gångbart alternativ till att avsluta mästerskapet som den främsta målskytten. Gonzalo Higuain att vinna turneringens skytteliga testas med minimum.

Testar ytterligare ett par spelalternativ med samma spelare i centrum:
Gonzalo Higuain över 1,5 mål 1,65 (Bwin) 6/10 units
Gonzalo Higuain lagets bästa målgörare 4,50 (Bet365) 1/10 units

/Puyol