Testar ytterligare ett spelobjekt från kvällens och nattens VM-program, nu med ytterligare en nyckelmatch i den brasilianska östkusten med grupp C i fokus. Natal står som spelplats när Japan och Grekland ska göra upp om högst värdefulla poäng med ett eventuellt avancemang från gruppspelet i potten. Likt japanernas premiär är funderingarna densamma, och även om jag misstänker att den här tillställningen inte kommer bli fullt så lika sevärd sett till kvalificerade målchanser så tror jag alltjämt att båda lagen kan ha goda möjligheter till att kunna leta sig in i målprotokollet.

  • Match: Japan – Grekland
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 1,90 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 00.00 20/6

Japan kom in till det här mästerskapet som Asiens främsta bidrag och charmade, trots sviktande resultat, även här i Confederations Cup redan ifjol. Inledningen i premiären var även väldigt fin, men Elfenbenskusten vände och vann med 2-1 och Alberto Zaccheronis manskap står därmed på noll poäng inför denna måstematch. Likt turneringen under den förra sommaren har man haft svårigheter med att freda sitt mål, även i genrepen, där detta fartfyllda japanska lag alltjämt har detaljer att slipa på.

Frågetecken på Makoto Hasebe som utgick senast, i övrigt är det troligtvis en snarlik elva som senast som kommer till start inatt.

japangrekland

Grekland ska försöka lägga en svårspelad premiär till handlingarna där den troliga gruppfavoriten Colombia stod som motståndare. Förlustsiffrorna skrevs till 3-0 och det som i övrigt har varit grekernas kännetecken ett antal år i följd, dvs en solid defensiv, kunde inte stå emot ett alldeles för skarpt Colombia när chanserna väl gavs. Trots det anser jag nog att grekerna klarade av att hålla i bollen på ett hyggligt sätt men utan att förvalta det som skapades. Europamästarna från 2004 har nu förlorat 6 av de 7 världsmästerskapsmatcherna som man har deltagit i.

Inga skador eller avstängningar att rapportera för piratskeppets räkning. Eventuellt ett skifte längst fram i banan där skyttekungen Kostas Mitroglou kan få förtroendet från start.


Tror nödvändigtvis inte att det kommer skapas våldsamt mycket i anfallsväg men att det alltjämt kan räcka för båda lagen att söka sig till de ytorna där motståndet är som mest sårbart. För Japans del är det en matchning som liknar den förra, även om nattens motståndare inte kan bidra med liknande poängspelare som den föregående. Japanerna spelar mycket på sin snabbhet där man kan driva upp ett rejält tempo och ta väldigt många meter, åter med ett motstånd som står för fysiken och som ska ha ett övertag i luftrummet. Japan släppte in båda sina premiärmål på huvudet och där kan även grekerna stå för ett potentiellt hot via fasta situationer. Grekland i sin tur hade enorma svårigheter med att fånga upp de snabba colombianerna i deras spelvändningar och kan stå inför liknande bekymmer på nytt. Även om man tillsynes var håglöst även i kvalspelet så anser jag nog att man, trots nollan senast, var bättre än vad resultatet visade i slutändan.

Testar en insats strax under medel på båda lagen att göra mål i matchen.

/Puyol