Vi rör oss vidare i detta världsmästerskap där fotbollsfesten har hunnit bjuda på en hel del godis på kort tid. Den inledande matchen i grupp F är avklarad där vi nu beger oss till Curitiba för att spela av nästa när Iran och Nigera ska drabba samman i kampen om värdefulla poäng. Jag misstänker att vi inte kommer ha någon klang- och jubelföreställning framför oss, med ett avvikande mönster att jämföra med några av de andra tillställningarna, och spelet blir därefter.

  • Match: Iran – Nigeria
  • Spel: Under 2,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 21.00 16/6

Iran stod för en heroisk insats i den avslutande kvalomgången när VM-biljetten säkrades via en bortaseger mot ett svårspelat Sydkorea, därmed är nu ”Team Melli” framme i sitt fjärde världsmästerskap där man inte har skördat några större framgångar i de tidigare turneringarna. Den portugisiske förbundskaptenen Carlos Quieroz, en populär herre som bidrar med otroligt mycket rutin, har format ett kollektiv utan några större individualister att jämföra med tidigare upplagor där en kraftig majoritet av utespelarna håller till utanför Europa.

Nigeria kommer in till den här turneringen som afrikanska mästare och man har även varit en stadig deltagare i dessa mästerskap där man endast har missat en av de 6 senaste. Att jämföra med motståndet ett mer profilstarkt manskap under Stephen Keshis ledning, med desto större erfarenheter från dessa tävlingar, var här redan ifjol för att känna på tempen i Confederations Cup och man får nog ses med någorlunda dugliga möjligheter till gå vidare från gruppspelet för första gången sedan 1998 – även om det också är så långt tillbaka i tiden man får gå för att hitta nigerianernas senaste vinst i dessa sammanhang.

Båda lagen förväntas ha samtliga spelare ur sina 23 manna trupper tillgängliga för spel.

irannigeria

Mästerskapets inledning har bjudit på ett högt målsnitt, något som även ser ut att ha påverkat oddsfördelningen i den här matchen – vilket blir aningen intressant med framförallt Irans spelsätt att gå på. Bosnien fick inga bonuspoäng från Argentina och därmed får positionen bakom sydamerikanerna ses som vidöppen med en tidig nyckelmatch här. Större press på ”Super Eagles” (Nigeria) som tillsammans med bosnierna kan förväntas tävla om den andra biljetten till en åttondel medan Iran har varit aningen uträknat. Man har varit håglöst framåt under genrepen samt kvalspelet, samtidigt kan man mycket väl vara med och tävla mot både Nigeria och Bosnien tack vare ett slipat och tryggt grundspel på egen planhalva.

Ett Iran i brist på poängspelare spelar väldigt försiktigt och organiserat. Försvarslinjen är svårforcerad och det är även via den vägen man måste gå i jakten på framgång. I den avslutande gruppspelsfasen lyckades man endast göra mer än ett mål i en av 10 matcher men trots det lyckades man avsluta i toppen av sin grupp, vilket säger en del om hur pass vägvinnande försvarsspel var. Man har genrepat mot relativt beskedligt motstånd inför turneringen, där endast Montenegro har stuckit ut, där man nollades i  två av 4 landskamper. Även Nigeria hade relativt svårt att få till under sitt kvalspel där man knappt snittade ett mål per match. Blandade insatser inför turneringen där ett inte alltför kreativt nigerianskt landslag kan få svårigheter att luckra upp en lågt placerad försvarslinje.


En insats strax över medel på underspelet, dvs att det inte görs mer än 2 mål i matchen.

Går även ett steg längre och testar att dra av ytterligare ett mål:
Under 1,5 mål 3,20 (Unibet) 1,5/10 units

/Puyol