Spanien åkte på storstryk mot Holland och den förlusten bör ha tagit riktigt hårt på laget och frågan är om man kan resa sig i resten av VM-slutspelet? Jag tror starkt på mitt spel här, häng på!

Fotbolls-VM 2014: Grupp B
Spel: Spanien tar sig vidare från gruppspelet
Odds: 2.05 @ William Hill
Insats: 5/10
Spelstopp: 18.00 den 18/6

Spanien hade en riktigt tung kväll när man åkte på stryk med hela 1-5 mot ett suveränt Holland i första matchen i gruppspelet. Spanien var det bättre laget i första halvlek fram till matchminut 40 då man tappade matchen totalt och spelare som Arjen Robben klev fram och visade vilket fantastisk spelare han är när han spelar på topp. Spanien förlorade andra halvlek med 4-0 och det är inte mycket att säga om. Det jag vill ta med mig från den matchen är att Spanien faktiskt spelade bra fotboll stundtals i första halvlek och visade vilken klass man håller och till matchen mot Chile bör man vara rejält taggade då en förlust där innebär förmodligen att man missar åttondelsfinal. Man har ett urstarkt lag och även om spelarna börjar bli till åren så kommer rutinen avgöra väldigt mycket, framförallt i den kanske avgörande matchen mot Chile.

Chile och Holland är givetvis de främsta utmanarna om kampen om 1:a och 2:a platsen i gruppen då jag anser att Australien väger alldeles för lätt. Holland vann som sagt mot Spanien och bör knipa första platsen i gruppen. Så Spaniens främsta motståndare är Chile och dem möter man redan på onsdag. Chile vann sin öppningsmatch mot Australien med 3-1 men de imponerade föga på mig. Dem var på förhand rejält upphaussade men de levde inte upp till förväntningarna spelmässigt. Man gjorde en okej första halvlek men i andra halvlek var det rena Hawaii-spelet. Det var ofta full fart framåt i anfallen och detta kommer straffa sig rejält mot ett rutinerat och kontrollerat Spanien. Visst är det roligt med anfallsglada lag som bjuder på fin fotboll men Spanien är otroligt spelskickliga och nu har man kniven mot strupen inför den här matchen så jag tror man höjer sig rejält här och vinner mot Chile. Chile släppte till flera chanser mot ett ursvagt Australien och nu ställs man mot ett av VM:s bästa lag, då håller det knappast att bjuda på flera lägen! Chiles orutin och defensiva svagheter kontra Spaniens rutin och vassa offensiv bör innebära en Spansk seger här!

spanien

Kort summering:
Spanien är ruskigt revanschsugna och de spelar som sagt med kniven mot strupen här. De möter ett Chile som är ruskigt anfallsglada och som släpper till alldeles för mycket i defensiven. Det är i denna typer av match som man har fördelen av att ha ett rutinerat lag som vet vad som krävs. Jag tror Ramos och Pique styr upp försvaret och Xavi, Iniesta och Alonso dirigerar på mitten samtidigt som Diego Costa står för målen. Spanien har 2 raka EM-titlar och man är regerande världsmästare, man har givetvis god chans att ta sig vidare från den här gruppen trots förlusten mot Holland!