Världsmästerskapet rullar vidare där vi stannar kvar i grupp C med de båda nationerna ska svara upp till Colombia och Grekland vars match spelas något tidigare under dagen. Elfenbenskusten och Japan ska drabba samman i Recife där jag misstänker att ett av dessa lag kommer göra sydamerikanerna sällskap till åttondelen. Tror att vi kan ha ytterligare en välspelad match framför oss där jag har stora förväntningar på den här tillställningen, något som även kan spegla av sig i resultatet med ett par mål till följd.

  • Match: Elfenbenskusten – Japan
  • Spel: Båda lagen att göra mål
  • Odds: 2,00 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 03.00 15/6

Elfenbenskusten ska, med den truppen man ändå har att tillgå, vara ett givet inslag bland de afrikanska nationerna i dessa världsmästerskap där man nu står för sin tredje turnering i följd med förhoppningar om att äntligen lyckas gå förbi gruppspelsomgången. Troligtvis sista chansen för den äldre generationen där bland annat Didier Drogba och bröderna Touré ingår. Kvalspelet gick relativt smärtfritt där man har ett väldigt intressant lag på pappret, framförallt i anfallsväg där Gervinho och Salomon Kalou har haft riktigt fina säsonger bakom sig i Roma respektive Lille. En skaplig duo att ha på flankerna. Tidigare nämnde Drogba tävlar med Wilfried Bony (Swansea) om positionen på topp. Frågetecken däremot för delar av prestationerna i genrepen, där försvarsspelet kunde ha varit mer solid än vad den har varit.

Elefanterna har haft frågetecken på spelmotorn Yaya Touré, som har varit fullständigt briljant i Manchester City, där man alltjämt väntar in klartecken för spel.

elfenbenskustenjapan

Japan har även dem blivit ett givet inslag i dessa världsmästerskap och Asiens högst rankade fotbollsnation står nu för sitt femte världsmästerskap i följd med en väldigt intressant utveckling under italienske Alberto Zaccheronis ledning. Man var här i Brasilien redan ifjol för att känna av atmosfären för Confederations Cup och trots noll inspelade poäng i de 3 gruppspelsmatcherna visade man stundtals upp ett väldigt fint spel. En intressant trupp även här med ett antal skickliga lirare ute i Europa och även på hemmaplan, där bland annat Shinji Kagawa (Manchester United) sticker ut med desto större förtroende här att jämföra med klubblaget. VM-platsen säkrades tidigt och man har legat kvar på vinnarspåret även under den senaste tidens genrep, även om insatserna inte har varit fulländade på båda planhalvorna.

För japanernas del har man hela truppen på 23 man tillgängliga för spel.


Ett mer fysiskt Elfenbenskusten med mycket storlek drabbar samman med ett Japan som kan dra upp ett rejält tempo med många riktigt kvicka fötter. På kort tid har vi redan hunnit se ett antal välspelade tillställningar i den här turneringen och i den sena nattmatchen anser jag att mycket kan tala för en ny sådan här i den brasilianska östkusten. Båda lagen har poängspelarna framåt, främst individuellt för elefanternas del, medan japanerna är skickligt i sitt grundspel och att förflytta bollen med mycket rörelse. Skulle man dock lyfta fram vissa tveksamheter så är det eventuellt på målvaktsposten samt i mittlåset hos respektive nation. Elfenbenskusten har nu spelat 8 matcher (tävlings- samt träningsmatcher) i följd utan att lyckas hålla nollan intakt, vilket får ses som ganska anmärkningsvärt. Japan har sedan månadsskiftet släppt in totalt 4 mål mot Costa Rica (grupp D) samt Zambia i sina genrep, vilket sätter ytterligare frågetecken kring japanernas defensiv som under fjolårets Confed. Cup släppte till 9 bollar i gruppspelet.

Väljer bort det totala överspelet och går istället för att båda lagen kommer med i målprotokollet där Nordicbet sticker ut något med dubbla insatsen att jämföra med exempelvis Unibet som betalar 1,77. Båda lagen att göra mål i matchen spelas med medel.

/Puyol