Äntligen så är detta fantasiska mästerskap här! Under fredagen sparkar fotbolls-EM igång med grupp A som kommer spelas i Polen. En grupp som man nog måste säga är den som känns svagast på förhand, och så även den som känns mest öppen. Mitt första långtidsspel för det här mästerskapet kommer behandla en nations bästa målgörare och här tycker jag att vi har ett intressant odds framför oss.

  • Match: Lagets bästa målgörare, EM 2012, Tjeckien
  • Spel: Milan Baros
  • Odds: 6,50 @ Bet365
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.45 8/6

Tjeckerna har nog ställt upp med ett bättre lag på banan tidigare år men det finns dock rutin på ett antal positioner. Då man tävlar mot Polen, Ryssland och Grekland så får man nog ändå ge laget dugliga chanser till vidare avancemang, och med det menas relativt likvärdiga möjligheter som de andra nationerna. Här väljer jag däremot att inte fokusera alltför mycket på lagets prestationer, men man har en räv på topp som återigen får chansen i ett mästerskap.

Milan Baros, numera 30 år gammal, debuterade i landslaget för 11 år sedan. Även om han inte har en ordinarie plats i startelvan i det turkiska klubblaget Galatasaray, där han konkurrerar med en viss Johan Elmander, så är han en pålitlig målskytt i landslaget. Här har han ett målsnitt på nästintill ett mål i varannan match där han bl.a. vann EM:s skytteliga 2004.

Så även under 2012 förväntar jag mig att dagens förbundskapten kommer ge honom fortsatt förtroende. Anfallsbesättningen i övrigt är relativt oprövad och det skulle förvåna mig om Baros, som har visat god form i träningsmatcherna inför mästerskapet, inte fick starta i samtliga matcher. Jag skulle även gissa på att det står mellan honom och vänsterbacken Michal Kadlec vad gäller att slå eventuella straffsparkar.

Milan Baros är fortfarande en fin avslutare och han trivs bra i landslaget. Han får ses som ett bra kort i dessa sammanhang och att han är den som gör flest mål för landet i det här mästerskapet testas med en insats strax under medel då 6,50 ggr lockar. Värt att notera, om han skulle hamna på ett lika antal mål som en annan lagkamrat så voidas spelet, dvs insatsen tillbaka.

/Puyol