Ytterligare ett långtidsspel där jag testar ännu en målskytt. Den här gången en spelare som står som favorit i ett lag som jag tror kommer gå långt i mästerskapet. Då jag förväntar mig att han kommer få en väldigt central roll för lagets del i den här turneringen så känns det inte dumt att kliva in på en av de absolut hetaste avslutarna under den gångna säsongen.

  • Match: Lagets bäste målgörare, EM 2012, Holland
  • Spel: Robin van Persie
  • Odds: 3,25 @ Bet365
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.00 9/6

Sedan tidigare har jag tipsat om spelet Holland+Tysland att avancera från gruppen, så vad jag tycker om de orangea i sin helhet vet ni kanske vid det här laget. Jag har stora förväntningar på det här laget och så även på ett antal spelare, framförallt en lirare.

Robin van Persie har en helt fantastisk säsong bakom sig i klubblaget Arsenal och bidrog starkt till dess placering i ligan. Han har gått igenom ett fotbollsår helt skadefri vilket har resulterat i ett riktigt fint målfacit, något jag tror att han kan bära med sig till det här mästerskapet där det även finns ett antal framspelare av rang i laget.

Jag förväntar mig att se RvP från start i rollen som spets. Uppbackad av ett spännande lag i övrigt med skickliga spelare på flankerna och strax bakom sig så kommer han få chansen att avsluta ett antal anfall, vilket är hans jobb. Han får ses som en duglig huvudspelare med framförallt en riktigt vass vänsterfot som han kan använda inne i boxen men så även från distans. Han kommer troligtvis dela ansvaret vad gäller frisparksskyttet tillsammans med Wesley Sneijder medan van Persie lär vara det första alternativet från straffpunkten.

Klaas-Jan Huntelaar får ses som det främsta hotet, men med just Robin van Persie i laget så känns inte ett odds på runt 4-5 ggr särskilt tilltalande. Robben och Sneijder får ses som utmanare, men sett över 4-6 matcher (om laget går vidare från gruppen) har jag svårt att se dessa herrar göra fler än RvP, som kommer få starta samtliga matcher om han inte skulle skada sig eller råka ut för en avstängning.

Mitt spel blir att Robin van Persie blir lagets bästa målskytt under mästerskapet. Insatsen tillbaka om han skulle hamna på samma antal mål som en lagkamrat.

/Puyol