Har hittat ett intressant spel i den spanska fotbollen, där det gäller att lista ut vilket lag som först kommer upp i sju ligamål. Som vanligt kommer det handla om Barcelona eller Real Madrid, där jag tycker att ena laget har ett gynnsammare spelschema för att samla ihop till dessa mål.

  • Spelform: Först till sju mål
  • Spel: Real Madrid
  • Odds: 1,75 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 18:59 – 23/8

Mitt val faller alltså på Real Madrid att göra sju ligamål först, helt enkelt för att man har två väldigt trevliga motståndare i början på säsongen. Man inleder säsongen på måndag genom att möta nykomlingen Cordoba hemma på Santiago Bernabéu, ett Cordoba som kommer åka ur med buller och bång i år enligt mig. Jag tror inte man har något som helst att göra i La Liga med den trupp som man besitter just nu. Det är faktiskt ingen omöjlighet att Real Madrid avgör det här spelet redan i första omgången, även fast sju mål inte är något man gör på beställning under 90 min. Men Real Madrid har ett såpass offensivt lag att man åtminstone borde göra en fyra-fem mål i den här matchen. Efter Cordoba står en bortamatch mot Sociedad på schemat, ett Sociedad som marängerna har pissat in mål på under de senaste säsongerna. 21 mål på de fem senaste matcherna mot Sociedad talar sitt tydliga språk, och baskerna har knappast stärkt sin defensiv inför den här säsongen. Så på två matcher så tror jag faktiskt att Real Madrid har löst dessa sju mål som vi behöver, något som jag inte tror att huvudkonkurrenten Barcelona kommer göra.

Barcelona möter nämligen ett defensivt skickligt Elche på hemmaplan i första omgången. Elche har dessutom varit med en säsong i hetluften nu och känner till hur det är att möta dessa topplag, vilket till exempel Cordoba inte har en aning om. I andra matchen väntar ett bortamöte mot Villarreal för Barcelona, vilket är en av de tuffare bortamatcherna i ligan. Sedan ska vi nämna att Barcelona inte gärna förnedrar sina motståndare i onödan, man spelar hellre runt bollen i evigheter när man leder komfortabelt. Det skiljer sig lite från Real Madrid, där vi har ett större ös matchen igenom trots att man leder med många bollar. Nu ska det sägas att Ronaldo gick av i supercupen mot Atlético Madrid med en skadekänning, vilket är en liten nackdel för spelet. Men marängerna har visat att man kan pumpa in mål utan Ronaldo och det saknas knappast anfallskraft i det här laget just nu. Mitt tips blir att Real Madrid kommer först till sju mål och insatsen på detta blir strax under medel!

/e@sy