Nu ska jag göra något som jag aldrig trodde att jag skulle göra den här säsongen, men ibland kan man ha fel. Forshaga står som värd när Västervik kommer på besök i en otroligt viktig match om extrapoängen till fortsättningsserien.

  • Match: Forshaga – Västervik
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Forshaga
  • Odds: 3.80 @ Betway
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 8/12, 16.00

Forshaga har verkligen gått över min förväntan. Där erkänner jag att jag verkligen hade jättefel, men samtidigt visar det också kanske att förra årets division 2 var bättre än normalt. Hemmalaget har spelat bra på slutet och man har haft en stigande form under hela säsongen. Man är inget topplag, men man har åtminstone möjlighet att rubba topplagen till viss del, speciellt  på hemmaplan och speciellt när man möter lag som kanske har lite halvtaskig form. Hemma var man bra förra säsongen och hemma den här säsongen är där man plockat sina segrar. Man har vunnit sex matcher i ordinarie tid och fem av dem har spelats hemma i Ängevi. På pappret är Forshaga ett sämre lag än Västervik, men för tillfället känns det som att formen talar lite för hemmalaget, speciellt nu när man har fördel av hemmaplan och framförallt så jagar man viktiga poäng inför fortsättningen efter jul. Vinst idag och samtidigt som Kumla förmodligen förlorar mot Hästen så är man helt plötsligt tredje bästa lag efter Västervik och Tranås. Jag trodde inte mycket om Forshaga den här säsongen, men det har visat sig att jag hade fel där. Rätta favoriter, men oddset är alldeles för högt för att inte testas.

forhaga

Västervik har varit väldigt uppochner hittills. På pappret är man i sina bästa stunder ett lag för allettan, men i sina sämsta stunder är man absolut inte bättre än sina motståndare som står på andra sidan idag. Västervik har plocka dubbelt så många på på hemmaplan (26) som på bortaplan (13), vilket tyder ganska klart på att man är bra mycket starkare på hemmaplan. Att man sedan har en del skador i truppen och en lång bussresa i kroppen tror jag inte heller underlättar där väglaget inte heller lär vara det bästa. Man saknar poängkungen och deras viktigaste spelare Joachim Hedblad. Desstom saknas Fredrik Asplund, Tobias Ulvbane, Andreas Lind och även Jonas Knutsson. Det är alltså tre backar och två av deras tre främsta målskyttar som är borta inför dagens match. Lagen har vunnit varsitt möte denna säsong, båda två hemmavinster.


Forshaga vann som sagt på hemmaplan i första matchen mot Västervik och har en ganska fin form. Två raka segrar där man senast slog Vimmerby på bortaplan så varför skulle man då inte kunna slå ett sämre lag när man har fördel av hemmaplan? Mitt spel idag låga insatsen på Forshaga att vinna under ordinarie tid till oddset 3.80. Spelet står som högst hos Betway då alla andra sänkt sitt odds redan. Insatsen blir 3 units. Oddset är högt!

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden