Bottenmöte i den västra fortsättningsserien där det pågår en hård kamp om de olika platserna. Forshaga har gått bra på slutet, men fick i söndags se sig besegrade av Mariestad på bortaplan. Nu tar man nya tag när Surahammar kommer på besök.

  • Match: Forshaga – Surahammar
  • Serie: Hockeyettan Västra vår
  • Speltips: Forshaga
  • Odds: 1.75 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 28/1, 19.00

forshagaForshaga fick i söndags se sig besegrade av Mariestad på bortaplan. En förlust som inte var så oväntad direkt, trots att jag rekade just Forshaga. Till det oddset dem hade så var det spelvärt alla dagar i veckan. När man spelade mot Mariestad på hemmaplan två dagar innan så vann man med 2-0 och då var man fullständigt överlägsna och vann helt rättvist. Det var som sagt på hemmaplan och nu är man återigen hemma i Ängevi för att den här gången ta emot Surahammar. Det är en match som är viktig för båda lagen, men som jag ser det så är det ett lag som har en klar fördel och det är Forshaga. På hemmaplan är man riktigt bra. Det har man visat under hösten då man bjöd alla motståndare på jämna matcher och framförallt nu i fortsättningsserien där man har fyra raka trepoängare på hemmarinken. De har kommit mot Mariestad, Borlänge, Kumla och Lindlöven, vilket faktiskt symboliserar de fyra översta lagen i serien. Man har spelat tight och i matchen mot Mariestad var man som sagt fullständigt överlägsna i två perioder. Det är bortaspelet som varit problemet den här säsongen för på pappret har man ändå ett ganska okej lag. Tre ganska jämna femmor med ett par backar som håller bra hockeyettan-klass. Nej, det här ska man vinna. Man är starka på hemmaplan och möter ett lag som är otroligt dåliga på resande fot.

surahammarstrong>Surahammar kommer att få spela kval nedåt senare i vår och det är jag helt övertygad om. Man kom tredje sist i grundserien där man hade Grästorp och Forshaga efter sig. Nu har man dock inte alls rosat marknaden och även i denna serie så är det på hemmaplan man tar sina poäng. Under hösten spelade man bra på hemmaplan och gav många lag ganska bra matcher, men när man satte sig på bussen för att spela bortamatch så var det helt tvärtom. Man har förlorat 13 av 15 bortamatcher och har en målskillnad på 20-78 på dessa mather. Det säger lite om deras spel på bortaplan. Under den sista månaden har man dessutom tappat två av sina viktigaste spelare. Jarno Pikkarainen har lagt skridskorna på hyllan och Simon Tornberg har flyttat tillbaka till Piteå. Sura är ett lag för kvalet och Forshaga har hittat formen efter att ha haft en tung höst. Nej, detta ska Forshaga vinna. Mycket pågrund av deras hemmastyrka och Surahammars svaghet på bortaplan.


Forshaga är bättre än man tror och är extremt bra på hemmaplan än vad de är på resande fot. Surahammar har inte imponerat på hela säsongen och kommer få det tufft här trots att det är bottenlag man möter. Mitt spel blir alltså Forshaga att vinna under ordinarie tid till oddset 1.75 hos Unibet. Insatsen blir 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden