Forshaga tog en överraskande seger borta mot Tranås i söndags medans Mariestad även dem plockade hem en premiärseger. Nu är det dags för Mariestad att åka upp till Ängevi i Forshaga där jag faktiskt tycker att man blivit lite väl stora favoriter.

  • Match: Forshaga – Mariestad
  • Serie: Hockeyettan Västra
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 2.40 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 23/9, 19.00

forshagaForshaga lyckades faktiskt med bedriften att bortaslå superseriefavoriten Tranås på bortais med 5-4 efter straffar. Man hade länge en stabil 4-1 ledning, men på något sätt lyckades man bjuda in Tranås i matchen igen efter bland annat ett av de märkligaste självmålen jag sett. De lyckades i alla fall greja två poäng och det tror jag inte många trodde på. Forshaga är ett lag som förmodligen kommer hamna i botten, kanske tillochmed i mitten någonstans om man har flytet med sig. För en sak är säker och det är att man är bättre än förra säsongen. Man har fått behålla i stort sett hela truppen vilket också innebär att man känner varandra bra och många av spelarna har nu också fått lite mer rutin på den här nivån. Premiären visade att man faktiskt inte ska underskattas. Speciellt inte på hemmaplan där man tog merparten av sina poäng förra säsongen och dessutom slog Mariestad där man ägde spelet fullständigt i två perioder. Då ser ändå Forshaga som ett sämre lag då än vad man är nu. Dessutom har inte heller Mariestad samma slagkraft längre. Forshaga har fått in Jörgen Jönsson i båset och värvat smart. Man har ett jämnt lag där alla kan gå in och producera och senast för några dagar sedan värvade man också hem Fredrik Widén på backen, vilket får ses som en bra spelare på den här nivån. Forshaga är helt okej den här säsongen och kan störa alla med sitt fysiska spel.

mariestadMariestad vann även dem premiären, men det mot Borlänge på hemmaplan med 4-3 efter en jämn match. Nu åker man återigen upp till Forshaga där det alltid varit tuffa matcher och det kommer bli minst lika tufft den här matchen. Mariestad är inte lika bra som man var förra säsongen och man har tappat många av sina tongivande spelare. Framförallt Tony Söderman, Jonas Pontusson och Erik Olsson. Det var tre av lagets absolut bästa forwards och de är svårersatta. Även om man har värvat in ett par spelare som typ Philip Larsson, Christian Hägg och Douglas Lögdal så tror jag de får svårt att leva upp till samma kvalité. Den sistnämnde är dessutom otillgänglig till matchen. Man har ett ungt lag där man jobbar mycket med sin skridskoåkning och fysik, lite som Forshaga, men idag så ser jag faktiskt inte varför man blivit så stora favoriter. Man har dessutom tappat duktiga målvakten Andreas Ollikainen till Björklöven. Jag ger en fin vinstchans för Forshaga idag.


Sammanfattat så kan man väl säga att Mariestad har blivit alldeles för stora favoriter, lite likt förra säsongen. Nu är Forshaga ett bättre lag samtidigt som att Mariestad kanske tappat lite slagkraft jämfört med förra säsongen. Då var det jämna matcher lagen emellan. Forshaga har stor fördel av hemmaplan. Mitt spel denna afton blir alltså Forshaga ML till oddset 2.40 hos betsafe. Insatsen blir medel och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden