Dagens match mellan Forshaga är viktig ur alla punkter för båda lagen. Forshaga jagar just nu poäng för att ta sig över strecket för att undvika kval nedåt medans Lindlöven söker poäng för en kvalplats uppåt. Det är dock väldigt jämnt och en förlust för just Lindlöven innebär att man nästa match måste försöka hålla sig över strecket.

  • Match: Forshaga – Lindlöven
  • Serie: Hockeyettan Västra Vår
  • Speltips: Forshaga ML
  • Odds: 2.05 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18/1, 16.00

forshagaForshaga har gjort en säsong som är ganska väntad. Man var ett av de sämre lagen i den västra serien och nu måste man också kämpa för att hålla sig kvar i serien, något som jag dock tror att man klarar tillslut. Om det blir via kval eller inte visar sig längre fram. På schemat nu står Lindlöven och det är ett lag som man förlorat båda grundseriematcherna mot. Idag söker man givetvis revansch och som jag ser det så bör man ha god chans till att lyckas också. Det stora problemet under grundserien var försvars- och målvaktsspelet. Nu efter drygt halva fortsättningsserien så verkar man ha förbättrat detta en hel del. Om det beror på tränarbytet eller något annat är svårt att sia om, men det ser onekligen bättre ut. Framåt skapar man en hel del lägen och på nåt sätt vill jag tro att detta Forshaga är ganska jobbiga att möta då det är ett skridskostarkt lag som gärna går på kropp. Hemma i Ängevi är man dessutom väldigt svåra att spela emot och det  är också där man man höll jämna takter med i princip alla motståndare. Nu i fortsättningsserien så har man två raka segrar och det mot Kumla och Borlänge, som ligger etta respektiva tvåa i den här serien. Idag möter man ett sämre lag och då har man givetvis god chans till minst två nya poäng. Man är starka hemma i Ängevi som sagt.

lindlovenLindlöven är ett lag som är väldigt svårt att få grepp om. Man har ett helt okej lag på pappret, men samtidigt tror jag att jag överskattar dem litegrann. Man var ett topplag i C-serien förra säsongen innan man den här säsongen blev flyttade till serien med många av lagen från serie E. Då visade det sig att man inte var så bra som jag trodde med tanke på den tabellplaceringen man fick den här säsongen. Man har ett ganska tunt lag och som jag förstår det har man också tappat två sina bästa spelare under den sista månaden. Patrik Säfström har valt att trappa ner i division tre medans Patrik Nyman flyttat ner till Mörrum. Man har fortfarande ett helt okej lag, men det är svårare än de tror att spela mot Forshaga som har visat god form både innan och efter jul. Matcherna mot FIF under grundserien vann man med 7-2 hemma och 2-4 på bortaplan. I hemmamatchen var det jämnt innan man i sista perioden lyckades få Forshaga ur balans och man vann den perioden med 5-0. På bortaplan var Forshaga det bättre laget spelmässigt, men Lindlöven tog vara på enkla misstag från Forshagas sida och kunde tillslut vinna. Forshaga är bättre idag än dom var då och bör ha god chans till vinst här.


Forshaga har spelat upp sig och har dessutom slagit seriens två bästa lag på hemmaplan nu under fortsättningsserien. Gör man det så kan man verkligen slå Lindlöven också. Mitt spel denna dag blir Forshaga ML till oddset 2.05 och det spelar vi hos Nordicbet. Insatsen blir av medelrang och landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden